Банана хлеб је омиљени амерички колач.
Банана бреад или хлеб са бананама је мекан колач који можете спремити за доручак или када желите да се засладите.
Настао је у Америци, у време Велике депресије, а остао је популаран све до данас, о чему сведочи и дан овог колача - 23. фебруар.
Прочитајте још: Цео живот смо погрешно љуштили банану! Погледајте правилан начин (ВИДЕО)
Састојци:
250 грама интегралног или белог брашна
150 грама смеђег шећера
1 прашак за пециво
3 веће зреле банане
100 грама путера
2 јаја
50 грама ораха
1 кашичица цимета по жељи
прстохват соли
Припрема:
Мањи калуп за печење хлеба обложите папиром за печење.
Ставите у чинију све суве састојке: брашно, смеђи шећер и прашак за пециво, и све добро промешајте кашиком.
Истопите путер и прелијте га преко сувих састојакапа додајте изгњечене зреле банане и умућена јаја. Ситно исецкајте орахе, па додајте и њих у смесу, као и кашичицу цимета.
Све састојке добро умутите и ставите у калуп за печење хлеба. Пеците сат времена у претходно загрејаној рерни на 200 степени.
Како бисте проверили да ли је хлеб печен, прободите га чачкалицом на различитим местима. Уколико је печен, чачкалица ће бити сува.
Извадите хлеб из рерне и оставите да се скроз охлади. Исеците га на парчиће и послужите га са медом, кремом или домаћим џемом.
Савет:
Уколико волите суво грожђе или бруснице, можете их додати током припреме са орасима и циметом.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ