Oglas
· · Komentari: 0

Kako se neguje PAPRAT? Pretvorite dom u zelenu oazu uz 5 jednostavnih koraka

Paprat je jedna od najlepših i najčešće uzgajanih sobnih biljaka, poznata po svojim raskošnim zelenim listovima koji unose svežinu i prirodnu lepotu u svaki dom.

1722858482_shutterstock_1871136679.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

 Iako može delovati zahtevno za održavanje, uz prave savete, imaćete zdravu i bujnu paprat koja će krasiti vaš prostor tokom cele godine.

Jedna popularna tiktokerka podelila je svoje trikove kako da održavate paprat u svom domu.

Zalivanje odozdo

Paprat zalivajte odozdo tako što ćete u jednu veću činiju sipati vodu s đubrivom, ukoliko je potrebno. Zatim biljku ostavite da prenoći u toj vodi. Sutradan je izvadite i stavite na poslužavnik ili neko drugo mesto da se ocedi. Ova metoda omogućava biljci da apsorbuje potrebnu količinu vode bez rizika od prekomernog zalivanja.

Visoka vlažnost vazduha

Paprat zahteva visoku vlažnost vazduha od oko 60%. Da biste to postigli, redovno orošavajte listove biljke. Ovo će pomoći da ostanu sveži i sprečiće njihovo sušenje.

Odabir idealnog mesta

Prilikom biranja mesta za paprat, setite se njenog prirodnog staništa – raste ispod drveća u vlažnim sredinama, daleko od direktnog sunčevog svetla. Stavite je na mesto gde će imati dovoljno svetlosti, ali ne direktnog sunca, i gde će vlažnost vazduha biti optimalna.

Redovno zalivanje

Paprat ne podnosi potpuno osušenu zemlju. Tokom zimskog perioda, zalivajte je jednom nedeljno, dok u letnjem periodu zalivanje treba obavljati dva do tri puta nedeljno. Redovno proveravajte vlažnost zemlje kako biste bili sigurni da je biljka uvek dovoljno hidrirana.

Vraćanje na mesto

Kada se saksija ocedi, možete vratiti paprat na njeno uobičajeno mesto.

Održavanje paprati može biti izazovno, ali uz ove savete poznate tiktokerke, vaša biljka će rasti bujno i zdravo, unoseći svežinu i prirodnu lepotu u vaš dom. Ne zaboravite da je svaka biljka jedinstvena i da treba pažljivo pratiti njene potrebe kako biste postigli najbolje rezultate.

(Blic Žena)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas