Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како се негује ПАПРАТ? Претворите дом у зелену оазу уз 5 једноставних корака

Папрат је једна од најлепших и најчешће узгајаних собних биљака, позната по својим раскошним зеленим листовима који уносе свежину и природну лепоту у сваки дом.

1722858482_shutterstock_1871136679.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

 Иако може деловати захтевно за одржавање, уз праве савете, имаћете здраву и бујну папрат која ће красити ваш простор током целе године.

Једна популарна тиктокерка поделила је своје трикове како да одржавате папрат у свом дому.

Заливање одоздо

Папрат заливајте одоздо тако што ћете у једну већу чинију сипати воду с ђубривом, уколико је потребно. Затим биљку оставите да преноћи у тој води. Сутрадан је извадите и ставите на послужавник или неко друго место да се оцеди. Ова метода омогућава биљци да апсорбује потребну количину воде без ризика од прекомерног заливања.

Висока влажност ваздуха

Папрат захтева високу влажност ваздуха од око 60%. Да бисте то постигли, редовно орошавајте листове биљке. Ово ће помоћи да остану свежи и спречиће њихово сушење.

Одабир идеалног места

Приликом бирања места за папрат, сетите се њеног природног станишта – расте испод дрвећа у влажним срединама, далеко од директног сунчевог светла. Ставите је на место где ће имати довољно светлости, али не директног сунца, и где ће влажност ваздуха бити оптимална.

Редовно заливање

Папрат не подноси потпуно осушену земљу. Током зимског периода, заливајте је једном недељно, док у летњем периоду заливање треба обављати два до три пута недељно. Редовно проверавајте влажност земље како бисте били сигурни да је биљка увек довољно хидрирана.

Враћање на место

Када се саксија оцеди, можете вратити папрат на њено уобичајено место.

Одржавање папрати може бити изазовно, али уз ове савете познате тиктокерке, ваша биљка ће расти бујно и здраво, уносећи свежину и природну лепоту у ваш дом. Не заборавите да је свака биљка јединствена и да треба пажљиво пратити њене потребе како бисте постигли најбоље резултате.

(Блиц Жена)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas