Oglas
· · Komentari: 0

Pedijatar otkrio koji trik zaustavlja izliv besa deteta u trenutku: "Roditelji misle da sam mađioničar"

Pedijatar otkrio jednostavan trik koji pomaže da u sekundi smirite dete koje je ljuto, besno, uznemireno - krajnje je jednostavno.

1724839169_shutterstock_1783989395.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

U određenoj fazi odrastanja deca su sklona tome da imaju česte izlive besa odnosno tantrume, da budu plačljiva, da se protive svemu što roditelj kaže... Dr Vilijams, pedijatar i otac petoro dece iz Jute (SAD), na društvenim mrežama je otkrio trik za "instant umirivanje deteta", zbog čega su ga mnogi u šali nazvali mađioničarem.

On je istakao da je trik "mnogo jednostavniji nego što mislite", te da će vam "bukvalno promeniti život".

- Koristim ovaj trik sa malom decom koja dođu kod mene na kliniku i njihovi roditelji misle da sam mađioničar zbog toga, ali zapravo, veoma je lako. Kada je dete uznemireno i njegove emocije postaju sve veće i jače, ono što želim da uradite je da šapućete - kaže dr Vilijams.

Pedijatar ističe da ne zna zašto šaputanje pomaže deci da se smire, ali tvrdi da ih gotovo u sekundi "vraća u stvarnost" odnosno iz tih negativnih emocija usled kojih dolazi do izliva besa.

- Mislim da nešto u njihovim malim mozgovima registruje, poput ’hej, izgleda da više nismo u režimu krize, sve je u redu’. Mirnim šapatom želim da detetu poručite da ga čujete i razumete. I zapamtite da su tantrumi razvojno prikladni ovom uzrastu, oni uče kako da se nose sa novim, velikim emocijama dok još uvek nemaju dovoljno razvijen govor da komuniciraju šta žele - objasnio je dr Vilijams.

Pedijatar je istakao da iako su tantrumi vrlo frustrirajući i za roditelje koji treba da se izbore sa njima, važno je da roditelj vidi i razume emocije svog deteta.

(Yumama)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas