Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Педијатар открио који трик зауставља излив беса детета у тренутку: "Родитељи мисле да сам мађионичар"

Педијатар открио једноставан трик који помаже да у секунди смирите дете које је љуто, бесно, узнемирено - крајње је једноставно.

1724839169_shutterstock_1783989395.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

У одређеној фази одрастања деца су склона томе да имају честе изливе беса односно тантруме, да буду плачљива, да се противе свему што родитељ каже... Др Вилијамс, педијатар и отац петоро деце из Јуте (САД), на друштвеним мрежама је открио трик за "инстант умиривање детета", због чега су га многи у шали назвали мађионичарем.

Он је истакао да је трик "много једноставнији него што мислите", те да ће вам "буквално променити живот".

- Користим овај трик са малом децом која дођу код мене на клинику и њихови родитељи мисле да сам мађионичар због тога, али заправо, веома је лако. Када је дете узнемирено и његове емоције постају све веће и јаче, оно што желим да урадите је да шапућете - каже др Вилијамс.

Педијатар истиче да не зна зашто шапутање помаже деци да се смире, али тврди да их готово у секунди "враћа у стварност" односно из тих негативних емоција услед којих долази до излива беса.

- Мислим да нешто у њиховим малим мозговима региструје, попут ’хеј, изгледа да више нисмо у режиму кризе, све је у реду’. Мирним шапатом желим да детету поручите да га чујете и разумете. И запамтите да су тантруми развојно прикладни овом узрасту, они уче како да се носе са новим, великим емоцијама док још увек немају довољно развијен говор да комуницирају шта желе - објаснио је др Вилијамс.

Педијатар је истакао да иако су тантруми врло фрустрирајући и за родитеље који треба да се изборе са њима, важно је да родитељ види и разуме емоције свог детета.

(Yумама)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas