Hrana u najvećoj meri poboljšava naše zdravlje, a znate li da su se neke namirnice pokazale veoma dobre u ublažavanju glavobolja, bolova u stomaku i bolnih upala?
Namirnice kao lekovi protiv bolova Maslinovo ulje Istraživači sa Univerziteta Pensilvanija otkrili su da maslonovo ulje ima enzime koje sadrži i ibuprofen, lek sa antiupalnim, analgetičkim i antiseptičkim efektom.
Pročitajte još: Ono ste šta jedete: Doručak otkriva vaš karakter!
Ananas Bromelajn, enzim u ananasu, čini ananas voćem s najvećim antiupalnim efektima. Studije su pokazale da osobe koje su jele ananas, a patile su od artritisa i oseroartritisa, osećale su manje bola. Jabuke Ovo popularno voće sadrži antiupalne antioksidante koji umanjuju upale u organizmu, kao i bol. Crna čokolada Evo i lepih vesti za čokoholičare.
Foto: Pixabay
Naime, crna čokolada prpeuna je sastojaka koji sprečavaju upale i smanjuju bol. Grožđe Ovo voće ima iste enzime kao aspirin, te je idealan kod ublažavanja bolova, a bez bojazni da ćete iziritirati želudac. Višnje Višnje, kao i drugo crveno bobičasto voće, poput malina i jagoda, imaju antiupalna svojstva. Crni i beli luk Pored toga što sprečavaju brojna oboljenja, ovo povrće ublažava bol i jača imuni sistem. Crni i zeleni čaj Zahvaljujući antioksidantima, crni i zeleni čaj štiti oštećenje ćelija usled stanja poput artritisa. Uz to, smanjuje i bolove.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU