Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVO

Rešite se upala, probajte ĐUMBIROVU VODU (RECEPT)

Odlično rešenje za zimske dane.

1607084334_Depositphotos_52760861_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Đumbir je glavni sastojak u kuhinjama širom sveta, ne samo zbog svog jedinstvenog, začinjenog ukusa koji dopnjuje slatka i slana jela, već i zbog impresivnog niza zdravstvenih blagodati.

Blagodati đumbirove vodice uglavnom potiču od samo đumbira. On je ispunjen korisnim jedinjenjima koja mogu da pomognu u borbi protiv upala, mučnina, a potencijalno mogu čak i da umanje bol. 

Pročitajte još: Da li ste hipohondar? Ovo su znakovi psihičkog poremećaja

1. Hidrira

Đumbirova voda podstiče povećanu potrošnju vode - važno jer je pravilna hidratacija ključna za skoro celokupno funkcionisanje vašeg tela, od varenja do sprečavanje glavobolje.

2. Bori se protiv upala

Kao i sam đumbir, i đumbirova vodi može da pomogne kod upala. On ima antiinflamatorna i antioksidativna svojstva, tako da smanjuje stres u telu. 

Foto: Depozit

Pročitajte još: Hrana koju pred SPAVANJE ne treba da jedete: Želudac loše reaguje

3. Pomaže kod mučnine i probavne smetnje

Iako je potrebno više kliničkih istraživanja, đumbir se obično koristi za ublažavanje mučnine i probavne smenjte. Zbog toga ljudi posežu za bombonama od đumbira ako osećaju mučninu, ili za starim mitom o đumbirovom pivu.

Nepoželji efekti đumbira su retki - zato slobodno uživajte u njima kako želite, umereno. Konzumacija više od 4 grama dnevno može da prouzrokuje gorušicu, gasove, uznemireni stomak ili peckanje u ustima. Averzija prema đumbirovoj vodi često potiče iz njenog jakog ukusa, a ne zbog neželjenih efekata. S tim u vezi, trebalo bi da razgovarate sa lekarom o uzimanju đumbira ako ste na bilo kakvim lekovima ili ako ste trudni ili dojite. 

Poreklo
Biljka đumbira potiče iz jugoistočne Azije, a terapijska i lekovita upotreba datira hiljadama godina, a đumbir je prirodni koren za koji se kaže da ima antioksidativna i protuupalna svojstva

Pročitajte još: Pravilna nega: Kako da zaštite KOŽU IZA UŠIJU posle nošenja maski

Sastojci:

  • 1 kašicica svežeg đumbira
  • 4 šolje vode
  • pola kašicice meda (opciono)
  • limuna (opciono)

Skuvajte četiri šolje vode u šerpi. Kada voda proključa dodajte naribani đumbir. Uklonite sa vatre i pustite đumbir da odstoji 5 do 10 minuta. Stavite gazu preko čaše i sipajte vodu kako bi se uklonili komadi đumbira. Ako koristite, dodajte med i limun.

Uživajte u toplom napitku!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas