Oglas
· · Komentari: 0

Razlozi zbog kojih se doručak ne preskače: Zašto je važno da ne zaboravite da jedete kad ustanete?

Doručkovati je važno iz više razloga, a važno je da se pobrinemo da ovaj obrok bude onaj koji će nam pomoći da obezbedimo dovoljno energije za sve što moramo da uradimo odmah na početku dana.

1722865085_shutterstock_2269119065.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ako još uvek niste sigurni zašto ne bi trebalo da preskočite doručak, evo nekoliko razloga koji biste mogli da se predomislite.

Pospešuje metabolizam: Doručak ujutru pokreće vaš metabolizam, pomažući vam da sagorevate više kalorija tokom dana. Kako prenosi Health Shots, jedenje doručka može biti posebno korisno za one koji žele da smršaju, a kojima će doručak omogućiti da imaju snage da se kreću, vežbaju i slično tokom celog dana.

Povećava energiju: odmah na početku dana za doručak pojedite obrok koji je prepun esencijalnih hranljivih materija i ugljenih hidrata koji će vam omogućiti da imate energiju i bolju izdržljivost. Pored toga, doručak vam takođe može pomoći da se osećate bolje i da poboljšate produktivnost.

Utiče na bolje varenje: zdrav doručak je takođe dobar za pravilno funkcionisanje digestivnog sistema. Jedenje hrane ujutru podstiče redovno pražnjenje creva i sprečava zatvor, posebno ako jedete doručak koji sadrži hranu koja sadrži vlakna.

Podržava imunitet: Jutarnji obroci puni voća, povrća i celih žitarica obezbeđuju esencijalne vitamine i minerale, kao što su vitamin C i cink, za koje se zna da jačaju imunitet. Ovo će pomoći u zaštiti od infekcija i bolesti, prenosi Health Shots.

Sprečava glavobolje: Preskakanje obroka, posebno doručka, može dovesti do niskog šećera u krvi, što je često povezano sa glavoboljama ili migrenama. Međutim, uravnoteženi obrok ujutru pomaže u održavanju stabilnog nivoa glukoze i može pomoći da se ovo izbegne.

Kontrola apetita: Hranljiv doručak može stabilizovati nivo šećera u krvi, što pomaže da se izbegnu iznenadni napadi gladi i prejedanje tokom dana. Ovo pomaže u upravljanju veličinama porcija i unosom kalorija.

Dobar efekat na funkciju mozga: doručak pomaže u poboljšanju kognitivnih funkcija kao što su koncentracija i pamćenje. Mozak zahteva konstantno snabdevanje hranljivim materijama da bi funkcionisao optimalno, posebno ujutru, a zdrav doručak može pomoći.

(B92/index.hr)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas