Ova skromna žitarica je za neke stična hrana, a za druge hrana bogova i spas od gladi, a danas je doktori preporučuju kao super eliksir.
U naše vreme naučnici su otkrili izuzetna isceljujuća svojstva zobi, koja leči mnoge bolesti i pomaže pušačima da ostave cigarete. Zahvaljujući doktoru Vladimiru Izotovu, o „ruskom ovsenom eliksiru“ je saznao ceo svet. Valerij Momotov je nedavno ponovo podsetio javnost na ovaj eliksir.
Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)
Trideset tri medicinska preparata dnevno, konsultacije najboljih stručnjaka, najsavremenije metode terapije - i nikakvog progresa u lečenju. Sovjetski lekar Vladimir Izotov, koji je preboleo krpeljni encefalitis, nalazio se u teškom zdravstvenom stanju. Usled opasne virusne infekcije dobio je mnogobrojne komplikacije: bolest bubrega, išemiju, srčanu aritmiju, hipertenziju, pogoršanje sluha...
Kaša ili eliksir? Foto: Piksabej
Očajno tražeći efikasno sredstvo protiv svojih bolesti, doktor Izotov se setio starog narodnog napitka – ovsenog kiselja. Rusi su ga oduvek koristili za jačanje imuniteta, poboljšanje probave i lečenje mnogih oboljenja.
Izlečio je prvo sebe, pa onda i druge!
Na osnovu starih recepata Izotov je napravio sopstvenu formulu „ruskog eliksira“, koji je brzo postao poznat u celom svetu. Zahvaljujući svom koktelu od zobi, doktor Izotov se potpuno izlečio i tokom mnogih godina dobijao je hiljade pisama od pacijenata, koji su takođe rešili zdravstvene probleme.
Pročitajte još: Ruski travar DMITRI: Muškarci, ne kupujte skupe preparate, OVA BILJKA sprečava ĆELAVOST
U narodnoj medicini ovas su obično koristili za lečenje stomačnih tegoba. Osim toga, odvar od zrna i brašna zobi su davali bebama u slučaju ako majka nije imala dovoljno mleka. Savremena istraživanja su potvrdila da ovas ima u svom sastavu većinu mikroelemenata i vitamina, koje sadrži majčino mleko.
Daje se bebama čije mame nemaju mleko...
Najčešće su Rusi kuvali od zobi dva popularna jela: kiselj i kašu. Kiselj je odvar žitarice ili bobice zgusnut skrobom ili brašnom. U 20. veku u Rusiji je postao popularan desertni kiselj od voća, a ovseni napitak je bio potpuno zaboravljen – sve dok Vladimir Izotov nije napravio čuveni „ruski eliksir“ po starim receptima.
Pročitajte još: ČUVENI lekar MOLOHOV se kune u KRALJA JESENI i CARA ZIME: Rusi leče 20 BOLESTI belim korenom!
Ovas u zrnu ima u svom sastavu puno belančevina, amino-kiselina, eteričnih ulja, vitamina A, S, V i K, cinka, kalijuma, magneziuma, gvožđa, hroma, fosfora, flora i joda. Sprečavaju razvoj malignih ćelija u debelom crevu. Polifenoli blagotvorno utiču na rad jetre i podstomačne žlezde, a tireostatin – na funkcionisanje štitne žlezde.
Pomaže da pušači sotave cigarete!
Ovas stimuliše metabolizam, poboljšava probavu, izbacuje iz organizma toksine i deluje kao blagi diuretik. U narodnoj medicini ovas se koristi u lečenju bolesti želudačno-crevnog trakta, gastritisa, pankreatitisa, holecistitisa, anemije, šećerne bolesti, astme, ekzeme, oboljenja bubrega i zglobova.
Osim toga, odvar od ovasa je efikasno prirodno sredstvo, koje pomaže pušačima da ostave cigarete.
Pročitajte još: Košta 40 dinara i PROVEREN je zimski ruski lek za podizanje imuniteta
Ovseni eliksir Izotova
Sastojci:
- 0,5 kg ovsenih pahuljica
- 100 grama kefira
- 4 kašike kvasca
- 4 čaše vode
Prvo napravite kvasac za kiselj. U veliku teglu (od tri litre) stavite 0.5 kg ovsenih pahuljica i sedam supenih kašika mlevenog oljuštenog zrna ovasa. Dodajte 100 grama kefira ili domaćeg kiselog mleka pa napunite teglu mlakom vodom (ne punite do vrha, ostavite 10 santimetara da tegla ne eksplodira).
Ne punite teglu do vrha da ne eksplodira!
Stavite poklopac na teglu pa ostavite da odstoji dva dana na tamnom mestu. Nakon toga procedite napitak. Ostatke pahuljica i mlevenog zrna operite sa tri-četiri čaše vode pa dobro iscedite. Vodu, u kojoj ste oprali pahuljice, dodajte u proceđeni napitak i sačekajte još 18 sati da odstoji.
Napitak će se razdvojiti na dva sloja: providna tečnost u gornjem delu je ovseni kvas (njega možete da pijete kao osvežavajuće piće); a bela mutna masa u donjem delu je kvasac, koji ćete da koristite za pripremu kiselja.
Pročitajte još: RUSKI lekar Torsunov tvrdi: Lezite na vreme, u suprotnom – vaša INTELIGENCIJA OPADA
Uzmite četiri supene kašike kvasca i prelijte čašom vode ili ovsenog kvasa, pa kuvajte dok ne provri. Čim primetite mehuriće, skinite kiselj sa vatre. Dodajte u napitak malo meda, maslaca, voća ili oraha da bude ukusniji. Konzumirajte dva puta dnevno.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU