Sedam tradicionalnih ruskih recepata mogu da pomognu u slučaju peckanja i grebanja u grlu.
Bolovi u grlu tokom leta nisu retka pojava, ali ukoliko dođe do upale krajnika treba se ozbiljno posvetiti lečenju. Nije nemoguće leti dobiti ni temperatura, pa je najbolje sprečiti da se bolest razvije. Nekoliko prirodnih ruskih recepata od sastojaka koje ima svaka kuća mogu da zaustave upalu grla još dok se pojavi samo peckanje.
Pročitajte još: O ovom hotelu KOLAJU PRIČE, svaki detalj govori JEDNO, a sada mami i SRBE (FOTO)
Pročitajte još: Drevni recept RUSA: Napravite JASTUK OD BILJA i rešite se zdravstvenih problema
Sladoled
Klin se klinom izbija - smatraju u Rusiji, pa je sladoled najbolje rešenje za peckanje, grebanjnje i žarenje u grlu. I u Srbiji doktori daju sladoled pacijentima posle operacije krajnika, a ukoliko je napravljen je mleka odličan je i za sve bolove u grlu.
Kašikicu vode pomešajte u čaši tople vode.
Kašičica soli
Kašičica soli može da pomogne i ublaži grebanje i bolove zapaljenog grla. Dovoljno je jednu kašičicu pomešati u čaši tople vode. Uzima se gutljaj po gutlja i grgolji u grlu dok se potroši čitava čaša. Postupak se ponavlja tokom dana.
U velikim količinama spušta temperaturu Foto: Depozit
Limunada
Limun sadrži veliku količinu vitamina C koji u toplom čaju gubi svojstva. Limunada je najbolje rešenje za bol u grlu, jer osvežava, leči i unos velike količine tečnosti spušta temperaturu.
Ren
Ren se obično jede zimi pošto je odličan za respiratorne organe, ali je i leti dobro rešenje za bol u grlu.
Ren svi jedu zimi, ali je i leti odličan za grlo.
U čaši tople vode se pomeša kašikica narendanog rena i doda kašikica meda da bi bilo ukusnije. Dobro se promeša i pije u malim gutljajima.
Kuvano vino
Ko ima neprijatan bol u grlu, peckanje, grebanje, i ne može da guta ili priča, treba da popije čašu crnog vina. Vino sadrži visoku koncentraciju vitamina C, pa je dovoljna jedna šolja ovog napitka.
Pročitajte još: Ruski lekari spremaju narod za APOKALIPTIČNU jesen: Pratite uputstva i SPASITE SE
Šerbet sa mlekom
U šoljicu toplog mleka se dodajte malo meda, pa se pijte u gutljajima. Mleku će otečeno grlo vratiti u normalu. Umesto mleka može da se napravi i šerbet: dve kašike šećera se sipaju u džezvu i mešaju dok se ne istope, pa se doda voda dok se ne napravi šerbet. Pije se vruće.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU