Seme komorača i seme kima su dva popularna, ukusna i najčešća začina na Istoku. Dakle, evo razlika i načina korišćenja ova dva začina.
Seme komorača i seme kima su dva popularna začina i neodvojivi su deo indijske kuhinje. Oboje su začini sa velikom aromom i međusobno izgledaju prilično slično. Ali njihov ukus i upotreba u kuvanju su različiti. Dakle, pre nego što upotrebite bilo koji od njih u svojim pripremama, bolje je znati njihove razlike.
Pročitajte još: Peršun i korijander: Upotreba, ukus i zdravstvene benificije
1. Seme komorača pripada biljci Foeniculum vulgare, ali seme kima potiče iz biljke Cuminum ciminum. Oboje pripadaju porodici Apiaceae zbog čega su povezani. Ali među njima postoje mnoge razlike.
2. Seme komorača ima slatkast ukus sa jakim semenom anisa i sladićem. S druge strane, seme kima nudi zadimljenu i zemljanu notu sa blagom gorčinom. Ali oboje su pođednako ukusni i aromatični.
3.Oboja semena imaju puno sličnosti u obliku. Ali postoje razlike u njihovoj veličini i boji. Seme komorača ima zelenkastu boju, a kim je smeđe nijanse. A seme komorača je nešto veće od semena kima.
Pročitajte još: Pomorandža sprečava upalu grla, štiti zube, a maska od nje čini čudo za lice
Da li seme komorača može biti zamena za kim u receptima? Seme komorača može se koristiti u receptima kao zamena za kim ako samo recept zahteva kumin. Generalno se pravilno meša sa ukusom i ne daje nikakav neobičan ukus. A komorač se može koristiti i u slanim i u slatkim jelima.
Komorač može biti zamena za kim
Ali s druge strane, seme kima uglavnom je ograničen na slane recepte. Može se koristiti u receptima kao zamena koja zahteva seme komorača, ali potpuno menja ukus i pretvara ga u drugačiji preparat.
Upotreba semena komorača i semena kima
Seme komorača može se koristiti za pravljenje čaja, a seme kima treba koristiti za davanje ukusa mesu i drugim začinjenim preparatima. Takođe je važan sastojak domaćeg kari praha.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU