Iako nije omiljen zbog svog ukusa, ovaj preparat pokazao se uspešnim vekovima unazad
Izuteni jakog ukusa, posebno za decu, ovaj prirodni preparat štiti grlo i momentalno uklanja bol, stvarajući tanki sloj koji oblaže sluznicu grla i tako štiti od virusa i bakterija. Mnogima nije omiljen, ali na svaki pomen karamelizvanog mleka jasno je da će bol u grlu biti rešen.
Pročitajte još: ČUVENI lekar MOLOHOV se kune u KRALJA JESENI i CARA ZIME: Rusi leče 20 BOLESTI belim korenom!
Karamelizovano mleko
Karamelizovano meko priprema se tako što se u prazno lonče za kafu sipa kašika šećera, po mogućstvu, žutog. Zagrevati lonče dok ne počne topljenje šećera tako da šećer požuti, ali ne zagori. Kada šećer požuti, sipati mleko, oko 150 mililitara i kuvati dok ne provri.
Pročitajte još: Ruski travar DMITRI: Muškarci, ne kupujte skupe preparate, OVA BILJKA sprečava ĆELAVOST
Ovako vruće mleko treba uzimati kašičicom, a kada se malo ohladi, pijuckati.
Pročitajte još: Košta 40 dinara i PROVEREN je zimski ruski lek za podizanje imuniteta
Ne treba piti vrelo mleko da se ne bi opekli jezik i ždrelo. Karamelizovano mleko presvlači sluzokožu grla, sprečava iritaciju i kašalj, a vrši i inhalaciju disajnih puteva. Na taj način se smanjuje kašalj i pročišćavaju disajni putevi, a organizam okrepljuje.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU