"Neki to vole vruće", film sa Merlin Monro neki su mogli da gledaju bezbroj puta. Neki zbog scenarija Bili Vajdlera, neki zbog Džek Lemona i Tonija Kurtisa, ali većina zbog neodoljive Merlin Monro.
Žena koja je lomila srca širom sveta, a dijamanti joj behu najbolji prijatelji, u ishrani nije bila glamurozna. Naprotiv, portal "Ol Recips" tvrdi da je Merlin bila drugačija od drugih žena i zbog onoga što je unosila u organizam.
Čuveni doručak od dva sastojka Merlin Monro prema časopisu "Pageant" iz septembra 1952 izgledao je ovako:
- Pre nego što se istuširam, počinjem da zagrevam šolju mleka na ringli koju držim u hotelskoj sobi" - pričala je ona - kad je mleko vruće, razbijem dva sirova jajeta u njega umutim ih viljuškom i pijem dok se oblačim.
S obzirom na to da je glumica živela u hotelima tokom značajnog dela svoje karijere, konzistentan doručak koji se mogao brzo skuvati na ringli bio je idealan - složili su se i nutricionisti.
Posle doručka od jaja i mleka koji je završavala uz "multivitaminske pilule" bila je spremna za svet Holivuda.
- Početkom 60-tih živela sam na "dijeti sa malo ugljenih hidrata" a to je bilo mnogo pre nego što sam postala zvezda- otkrila je ona.
Omiljena užina Merilin Monro "od koje se nikada nije umorila" bila je sirova šargarepa, koju je jela svako veče uz pečeno meso - ili jagnjeće kotlete, biftek ili džigericu, u zavisnosti od dana.
- Mora da sam nekada bila zec - šalila se ona. -Nikad mi ne dosadi sirova šargarepa.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU