Oglas
· · Komentari: 0

SKINITE 5 KG ZA 2 NEDELJE: Navalite na DINJA DIJETU

Sezona je dinja, pa isprobajte dijetu s dinjom, voćem koje se naziva kraljicom hidratacije. Dinja dijeta skida 5 kg za 2 nedelje.

1720879302_shutterstock_459704113.jpg
Oglas

Sezona je dinja i savršeno vreme da ih uključite u svoju ishranu, a ukoliko se opredelite za dinja dijetu, onda možete i da smršate 5 kilograma za 14 dana. Dobro ste pročitali, voće koje je dugo bilo optuživano da goji zapravo je odlično za dijetu. 

Dinja pripada istoj porodici kao lubenica, bundeva i krastavac, bogata je vitaminima i mineralima, sadrži veliki procenat vitamnina C, B, beta-karotena, kalcijuma, magnezijuma, fosfora, gvožđa i bakra, tri puta više kalijuma od lubenice. Ali ono što je čini pogodnom za mršavljenje jeste veliki procenat vode - oko 95 odsto, nizak procenau šećer, malo mati, malo kalorija, a ima odličan ukus i miris.

Ova sočna hrana može savršeno da dopuni osvežavajuću voćnu salatu ili napraviti smuti.
Dinja brzo daje osećaj sitosti i značajno smanjuje apetit, a istovremeno smanjuje broj kalorija koje se unose tokom obroka. Smatra hranom sa niskim glikemijskim indeksom i treba je uključiti u uravnoteženu ishranu ako želite da vidite rezultate na vagi.

Riznica vitamina
Sadrži više od polovine vitamina C koji vam je potreban dnevno, bogata je vitaminom A i karotenoidima, jedinjenjima koja su važna za zdravlje očiju.
Dinje imaju malo kalorija po porciji. Prema portalu Healthline, porcija dinje od 100 grama sadrži: 38 kalorija, 0,82 grama proteina, 8 grama ugljenih hidrata, 7 grama šećera i 157 miligrama kalijuma.
Dinja ima mnogo važnih vitamina, minerala i drugih hranljivih materija. Bogata antioksidansima, dinja takođe može pomoći u borbi protiv slobodnih radikala. Sadrži vitamin B, koji promoviše zdravlje ćelija u telu. Na kraju, ali ne i najmanje važno, dinja je odlična za creva zbog sadržaja vlakana.

Dijeta s dinjom
Dijetu s većim unosom dinje (ili lubenice) krirala je američka nutricionistkinja Kejti Smit i preporučuje da se dijeta sprovodi dve nedelje, a za to vreme na zdrav i prirodan način možete izgubiti do 5 kilograma. Tokom dijete prioritet treba dati piletini, ribi, voću, povrću i integralnim žitaricama, a potpuno izbaciti slatkiše, beli hleb i pekarske proizvode i masne sireve. Dozvoljeno je maslinovo ulje, a od začina so, biber i aromatične biljke.

1. dan
Doručak: 1 šolja bele kafe, 1 parče crnog hleba, 2 šnite pilećih prsa
Užina: 100 g hladne dinje
Ručak: supa od povrća, 150 g piletine sa roštilja, zelena salata sa kašičicom maslinovog ulja
Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice
Večera: 80 g tunjevine, kriška crnog hleba, sveža paprika
2. dan
Doručak: 1 šolja kafe, 1 parče crnog hleba, 2 šnite pilećih prsa
Užina: 100 g hladne dinje
Ručak: 1 tanjir bistre pileće supe, 150 g oslića, 100 g krompir salate, 1 paradajz začinjen kašičicom maslinovog ulja
Užina: 100 g hladne dinje
Večera: supa od povrća, 1 kriška crnog hleba
3. dan
Doručak: šolja bele kafe, kriška crnog hleba premazana pilećom paštetom
Užina: 100 g hladne dinje
Ručak: tanjir goveđe supe, 200 g špageta bolonjeza, zelena salata
Užina: 100 g hladne dinje ili lubenica
Večera: 150 g rižota sa povrćem
4. dan
Doručak: 1 šolja čaja, 1c kriška crnog hleba, 1 kašičica putera, 1 kašičica meda
Užina: 100 g hladne dinje
Ručak: tanjir supe od spanaća, 200 g dinstanog junećeg mesa s povrćem, vaša salata izbor
Užina: 100 g hladne dinje
Večera: salata od 100 g piletine sa roštilja, 50 g kuvanog krompira i 50 g kuvanog karfiola začinjenog kašičicom maslinovog ulja

5. dan
Doručak: 1 čaša nezaslađene limunade, 1 kriška crnog hleba, pileći hot dog, senf
Užina: 100 g hladne dinje
Ručak: 150 g pečene piletine, 100 g boranije, 1 kriška crnog hleb
Užina: 100 g hladne dinje
Večera: grčka salata (paradajz, krastavac, zelena paprika, feta sir, masline, so, balzamiko, maslinovo ulje)
6. dan
Doručak: 1 šolja bele kafe, 1 parče crnog hleba, 50 g šunke
Užina: 100 g hladne dinje
Ručak: tanjir goveđe supe, 200 g dinstanog junećeg mesa s povrćem, salata po izboru
Užina: 100 g hladne dinje
Večera: 100 g kuvanog griza s jogurtom
7. dan
Doručak: 1 šolja nemasnog jogurta, 1 kriška crnog hleba, 50 g mladog sira, 1 kriška dinje
Užina: 100 g hladne dinje
Ručak: 200 g slatkog kupusa sa govedinom, 1 kriška crnog hleba
Užina: 100 g hladne dinje
Večera: 2 pileće ili ćureće viršle, senf, zelena salata

(Sensa)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas