Verovatno ste i vi među ljudima koji u fioci ispod rerne drže masni papir, foliju, poklopce, tiganje ili kalupe za mafine.
Ta fioka zapravo služi za održavanje jela toplim! Ona je "topla fioka" u koju možete staviti hranu nakon pečenja i ona će ostati na temperaturi za posluživanje.
Ako još uvek imate uputstvo za korišćenje svoje rerne, proverite šta tamo piše. U većini njih stoji opis poput ovog:
- Topla fioka osmišljena je da sačuva toplotu vruće hrane na temperaturi za posluživanje. Uvek u nju stavljajte vruću hranu. Hladna hrana ili ona na sobnoj temperaturi ne može se ugrejati ili kuvati u "toploj fioci" - piše Redbookmag.
Ako je do sad niste iskoristili, prilika je da je dovedete u njenu namenu, i može vam poslužiti da uvek jelo održite toplim dok vam, recimo, gosti ne stignu.
(Kurir)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU