Oglas
· · Komentari: 0
zanimanja

Uskoro počinje UPIS U SREDNJE ŠKOLE: Poslastičarstvo sve popularnije zanimanje

U toku su poslednje pripreme za polaganje male mature, a potom sledi i upis u srednje škole

1653646128_SSS-135.jpg
Foto: promo
Oglas

Decu, ali i roditelje, muče mnoga pitanja. Osim toga koliko je poena potrebno za upis u željenu školu, mnogo je važnije pitanje šta bi ovi mladi ljudi želeli da postanu kada porastu? Gimnazije su tradicionalno najpopularnije jer većina petnaestogodišnjaka, iako svesna svojih talenata i afiniteta, ipak ne može u tom uzrastu lako da donese odluku, pa je ta škola logičan izbor jer nudi najšire obrazovanje. Međutim, diploma završene gimnazije ne donosi nikakav zanat u rukama pa se nameće pitanje za one koji ipak žele da upišu srednje stručne škole koji su zanati popularni, a pre svega koji nude svetlu i perspektivnu budućnost?

Da li je poslastičarstvo dobar izbor i kakvu karijeru može da donese?

Poslastičarstvo je jedna od najbrže rastućih profesija. Tome svedoči činjenica da se svake godine otvara sve veći broj poslastičarnica, restorana, hotela, pa samim tim raste i potreba za kvalitetnim kadrom. Osim toga, popularnosti ove profesije doprinose i brojne kulinarske TV emisije koje su posvećene upravo razvoju i promociji ove profesije kao i takmičenja poput „Mladog poslatičara“ koje sada već tradiconalno organizuje kompanija Dijamant u stručnim školama širom Srbije. Stoga ne čudi što je ovaj najslađi zanat postao veoma popularan i među srednjoškolcima.

Foto: promo

Prilika da počnete da zarađujete ​​mladi

„Birajući ovu profesiju, odluka je zbog koje sigurno nećete zažaliti, i to iz više razloga“ - kaže Zdravko Gavrilović, poznati srpski poslastičar. „Ovo je posao koji će vam pre svega doneti fleksibilnost, mogućnost da se kreativno dokazujete i da svakodnevno u svom poslu uživate u izvanrednim mirisima i aromama. Možda o tome niste ni razmišljali, ali postoje verovanja da svakodnevno izlaganje dobrim mirisima smanjuje stres i pruža vam mogućnost da pre svega uživate u poslu kojim se bavite. Poslastičarstvo je posao koji vam donosi instant i konkretne rezultate i koji vam pruža mogućnost da se odmah nakon završene srednje škole finansijski osamostalite. Svaki put kada kolač, samo vaših ruku delo, zamiriše i izađe iz rerne znaćete da ste uradili dobar posao. Takođe, pruža vam se prilika da konstantno razvijate svoj talenat i unapređujete svoje tehnike, a samim tim i napredujete u svom poslu“ ističe Zdravko.

Ukoliko nakon nekog vremena restoran, hotel ili poslastičarnica ne ispunjavaju više vaša očekivanja, a stekli ste iskustvo i sigurnost, zašto ne biste započeli svoj biznis? Mogućnosti su brojne.

Možda vam donese slavu i popularnost

Možda baš vi postanete poznati poslastičar kod nas, ali i u svetu. Pogledajte samo primer Zdravka Gavrilovića, koji ne samo da je četvrtu godinu zaredom izveo na put najbolje poslastičare u Srbiji zajedno sa kompanijom Dijamant, već je tokom svoje dugogodišnje karijere imao tu čast da se upravo

njegovim kolačima slade mnoge poznate zvezde, poput Pirsa Brosnana, Princa Čarlsa, Novaka Đokovića, Žarka Paspalja, Đorđa Balaševića.

Foto: promo

Danas su društvene mreže razvijenije nego ikada, možete snimati i edukativne tutorijale i privući veliki broj pratilaca, a potom i isporučivati svoje proizvode na mnogobrojne adrese i ulepšavati i sladiti život mnogima. Potrebno vam je iskustvo, ali pre svega vera u sebe i ljubav prema poslu kojim se bavite jer samo tako možete biti uspešni.

Pruža vam se i mogućnost putovanja. Kao mladi, talentovani i perspektivni poslastičari možete obići ceo svet. Zamislite da radite na kruzeru i pravite svaki dan kolače za goste broda, a ujedno i obilazite svet. Upoznajete različite kulture i običaje, „kradete“ recepte i trikove od drugh kolega. Ovakvo međunarodno iskustvo će vam pomoći da postanete eksperti i cenjeni u svojoj branši.

Poslastičarstvo je profesija koja nudi sigurnost

Najvažniji događaji u životu poput venčanja, rođendana, slava, pa čak i običan nedeljni ručak u mnogim porodicama, ne mogu da se zamisle bez dezerta - kolača i torti. Dakle, ne brinite, ovaj zanat ne može da nestane i ne postoji robot koji može da zameni vredne i kreativne ruke poslastičara.

I za kraj najvažniji savet – LJubav u sve se meša

Ako ste se dvoumili, verujemo da smo dali dovoljno razloga da donesete slatku odluku i budućnost usmerite u ovom pravcu. Uživaćete u divnim mirisima, aromama i saznanju da ste nekome ulepšali dan slatkom magijom. Na kraju krajeva, šta god da odlučite, ne zaboravite samo jedno - umešajte ljubav u svaki posao kojim se budete bavili i uspeh vam je zagarantovan.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas