Oglas
· · Komentari: 0

Nije svejedno da li koristite ALUMINIJUMSKU ILI PLASTIČNU FOLIJU! Otkrivamo koju kada treba da upotrebite

Bilo da pečete ribu ili spremate kolače, trebalo bi da znate kad koju foliju da koristite!

1650383550_baked-potatoes-g733cc4c5e_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Iako nijedna od ovih folija nije naročito povoljna po ekologiju, najbolje bi bilo da ukoliko nešto pečete ili spremate koristite papir za pečenje. Ukoliko želite da obložite nešto, takođe probajte prvo papirom za pečenje. 

Pročitajte još: Kako su različiti oblici PASTE dobili svoje IME? Najpoznatija vrsta dobila je naziv po KANAPU! (FOTO)

Međutim, ako vam je ipak potrebna folija, otkrijte kada je najbolje da se koristi plastična folija, a kada aluminijumska. Bilo bi poželjno foliju upotrebniti više puta, baš zbog zaštite životne sredine, osim kada oblažete sirove namirnice! 

PLASTIČNA FOLIJA

Plastična folija je sjajna jer produžava svežinu namirnica koje ste u nju zamotali. Možete i da je stavite u mikrotalasnu, ali je najbolja za čuvanje namirnica u frižideru ili ostavi. Ovo su načini na koje možete efikasno da je upotrebite: 

  • Sprečite uz nju prerano sazrevanje banana tako što ćete krajeve umotati u plastičnu foliju.
  • Stavite foliju preko kutije za sladoled pa tek onda zatvorite poklopac. Tako ćete izbeći da se sladoled zaledi.
  • Napravite s njom domaću zamku za voćne mušice. Prezrelo voće stavite u teglu pa poklopite plastičnom folijom i čačkalicom izbušite sitne rupice u njoj.

ALUMINIJUMSKA FOLIJA

Dobra stvar kod nje je što možete da je koristite nekoliko puta, osim ako ste u njoj držali sirovo meso ili ribu. Ni slučajno je ne stavljajte u mikrotalasnu. Evo kako sve možete da je upotrebite:

  • Stavite je u pleh kako biste smanjili upotrebu ulja ili maslaca.
  • Grilujte u njoj - prosto stavite komad piletine ili ćuretine u paketić od folije i stavite ga u rernu.
  • Zamotajte u nju sendviče ili meso, ili prosto prekrijte posude sa hranom kako bi zadržali toplotu.

Ako pečete meso, ribu ili povrće i želite da sprečite da se zalepe za posudu, stavite papir za pečenje na dno posude umesto aluminijumske folije. NJu koristite samo za jela gde vam treba više vremena za pripremu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas