Više ne morate da budete iskusni u pravljenju peciva ili hleba, već je bitno da u testo dodate određenu namirnicu, kažu iskusni pekari
![1700237030_shutterstock_230230660-1-.jpg](/cache/images/2/6/9/4/8/26948fcad0120d1e6acef7297ffd42ff340552d9.jpg)
Ako budete pratili ove savete, više nikad vam se neće desiti da vam testo padne ili ne naraste lepo.
Pre nego što počnete da mesite testo, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vreme na sobnoj temperaturi. Ne preterujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da testo naraste previše i pukne.
Testo stavljajte uvek u zagrejanu rernu, jer sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”.
Prilikom spajanja vlažnih i suvih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i testo odmah počinje da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite testo u nju.
Zlatni savet
U svako testo stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta! Zdravo je, testo bolje naraste, a povrh svega, testu daje odličan “šmek”!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU