Sigurno bar neku od njih volite da jedete u ovom periodu.
Uživajte u ovom lepo voću i povrću koje nam donosi zlatna jesen… Izbegnite prehlade, viruse i grip uz ove lekovite i lako dostupne namirnice.
Bundeva
Bundeva je zahvalna namirnica, jer osim što je slatkastog ukusa i hranljiva, može se jesti u slatkim i slanim varijantama na razne načine. Možete da je pečete, kuvate, tostirate ili da napravite od nje gustu supu, salatu, pire ili kolač. Mogućnosti su brojne. Ono što je najvažnije jeste to da služi kao antioksidans, sadrži kalcijum, gvožđe i vitamin C te je puna beta-karotena.
Foto: Deposit
Pročitajte još: Topi kilograme: Napravite sami dijetalnu vodu
Mandarina
Osim što čisti pluća, mandarina podstiče probavu i štiti srce. Dostupne su i jeftine, a od njih možete praviti kolače i razne napitke. Kombinujte s bademima i medom kao međuobrok.
Kesten
Kesten osim što je hranljiv, pomaže kod anemije i pospešuju cirkulaciju. Možete ih jesti pečene ili kuvane, od njih pripremati razne deserte, od kesten-pirea do priloga uz sladoled. Odlično odgovaraju i sa mesom, gljivama i bundevom.
Pročitajte još: Zašto jedemo iz DOSADE? Postoji rešenje i za to
Praziluk
S prazilukom možete da napravite brojna jela, od variva, supa i rižota do raznih salata i priloga mesu. Kao što mu sam naziv kaže dolazi iz porodice luka i belog luka te sadrži koje deluju kao prirodni antibiotici, jačaju imunološki i kardiovaskularni sistem.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU