Ruska salata je nezaobilazna na svakoj svečanoj trepzi, a kako se približavaju novogodišnji i božićni praznici saznajte kako da je napravite najbolje od svih
Niko se ne koncentriše preterano na pripremu, jer nije zahtevna, samo se skuvaju sastojci i pomešaju sa majonezom. Ali, potrebno je obratiti pažnju i na detalje, jer će tako biti mnogo ukusnija. Krompir je jedan od najbitinijih sastojaka i ako ga izaberete kako treba, ruska salata će zasijati punim sjajem.
Kako odabrati krompir?
Prvo, morate birati samo između celih, suvih i netaknutih krompira. Takođe, ne sme biti tragova štetočina. Ali, najvažnije je da izaberete beli krompir sa žutom korom, jer je on najukusniji i ima prijatan miris.
Pročitajte još: Kako se sprema HOLANDSKA KUPUS SALATA? Vole je svuda u svetu
Potrudite se i da krompir bude manji, oko 4-8 cm u prečniku, nemojte da uzimate veliki. I poslednje što treba da znate jeste to da za bilo koju salatu sa povrćem morate koristiti samo zrelo korenasto povrće. Da biste izabrali zreo krompir, obratite pažnju na njegovu koru. Treba da bude čvrsta i da se šteti trenjem.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU