Руска салата је незаобилазна на свакој свечаној трепзи, а како се приближавају новогодишњи и божићни празници сазнајте како да је направите најбоље од свих
Нико се не концентрише претерано на припрему, јер није захтевна, само се скувају састојци и помешају са мајонезом. Али, потребно је обратити пажњу и на детаље, јер ће тако бити много укуснија. Кромпир је један од најбитинијих састојака и ако га изаберете како треба, руска салата ће засијати пуним сјајем.
Како одабрати кромпир?
Прво, морате бирати само између целих, сувих и нетакнутих кромпира. Такође, не сме бити трагова штеточина. Али, најважније је да изаберете бели кромпир са жутом кором, јер је он најукуснији и има пријатан мирис.
Прочитајте још: Како се спрема ХОЛАНДСКА КУПУС САЛАТА? Воле је свуда у свету
Потрудите се и да кромпир буде мањи, око 4-8 цм у пречнику, немојте да узимате велики. И последње што треба да знате јесте то да за било коју салату са поврћем морате користити само зрело коренасто поврће. Да бисте изабрали зрео кромпир, обратите пажњу на његову кору. Треба да буде чврста и да се штети трењем.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ