Ukoliko volite kromir sigurno imate neki svoj način pripreme. Takođe, svaki kuvar ima neki "tajni" sastojak koji vodi da savršenog ukusa krompira.
Kuvar Morgan Hipvort je na društvnoj mreži Tik Tok otkrio kako krompirima daje fino hrskanje uz nekoliko jednostavnih koraka.
Za početak je ogulio i isekao krompir na kocke od oko 2 cm.
Pročitajte još: Odmah ga BACITE: Ovo su znaci da je KROMPIR pun TOKSINA
- Dodajte u šerpu vode i ostavite da provri dok ne omekša. Krompir ocedite i stavite na tacnu da se potpuno osuši - kaže Morgan.
Zatim je isekao beli luk na tanke kriške i kuvao ih u šerpi napunjenoj maslinovim uljem 20 minuta.
Zatim je procedio komadiće belog luka i ostavio ih sa strane. Ulje sipao u tiganj i zatim na jakoj vatri dodao krompir. Pržio ih je dok nisu postali hrskavi. Zatim je dodao morsku so, ruzmarin i čen belog luka, i sve pomnešao da se sjedini.
@morganhipworth Potatoes ain’t getting any tastier than this
♬ original sound - Morgan Hipworth