Dovoljnoj e da rernu istrljate i namažete, sačekate i prebrišete!
Čišćenje rerne posle pripremljenog ručka ume da se pretvori u pravu noćnu moru. Ali, prljava i masna rerna može ponovo da zablistava i to bez mnogo ribanja.
Pročitajte još: ODMAH PRESTANITE SA TIM! Većina ovu NAMIRNICU dodaje u kajganu, a potpuno je POGREŠNO!
Sve što vam je potrebno je pola limuna i krpa. Svaki kutak rerne istrljajte limunom i ostavite da odstoji 25 minuta. Potom dobro prebrišite rernu vlažnom krpom za čišćenje kako bi se masnoća i mrlje uklonile s lakoćom.
Sveža mirođija cele godine
Da biste tokom cele godine imali praziluk, mirođiju ili peršun, poslužite se malim trikom velikih majstora.
Operite sveže povrće, iseckajte ga i ubacite u plastičnu flašu. Zaledite ga. Tako ćete tokom cele godine imati zalihe, a odleđeno povrće imaće istu svežinu kao i tek ubrano.
Pročitajte još: Kupili ste ŽILAVO MESO? Evo trika kako da postane SOČNO i MEKANO
Ipak, vodite računa, jer je važno da bude potpuno suvo pre nego što ga zaledite.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU