Trik sa interneta koji produžava vek hlebu će vas oduševiti.
U grupi na društvenoj mreži Fejsbuk nazvanoj "Budget Friendly Meals Australia" ("Ekonomični obroci Australija") korisnici dele svoje trikove za uštedu novca i smanjenje preteranog bacanja hrane, a jedan se posebno izdvojio.
Pročitajte još: Četiri znaka koja ukazuju na to da jedete PREVIŠE HLEBA
Naime, jedna mama je napisala kako ona stari hleb koji je izgubio svež ukus ili se stvrdnuo stavi pod česmu, pusti vodu na nekoliko sekundi, a potom hleb odloži u rernu zagrejanu na 200 stepeni.
Ostavite ga da odstoji tek nekoliko minuta, pa ga izvadite i biće kao da je tek kupljen ― svež, mekan i ukusan!
Ako imate hleb sečen na kriške ili vam je ostalo tek nekoliko kriški kojima želite da vratite svežinu, umočite papirni ubrus u vodu, pa u njega umotajte krišku hleba. Stavite to na tanjirić za mikrotalasnu i zagrejte samo 10 sekundi.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU