Pronašli smo jedan recept za savršen ručak.
Oglas
Za pripremu ovog jela potrebno je ukupno 4 minuta.
Sastojci:
- 1/2 pilećeg belog mesa (bez kostiju)
- 200 g tanko isečene mesnate slaninice
- 60 g tanko isečene šunke
- 60 g tanko isečenog kačkavalja
- listići bebi spanaća
- po ukusu začin za piletinu
- po ukusu mleveni bibe
PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji
Priprema:
- 1.Prvo pripremamo pileće rolate:
- Od pilećeg mesa formirati dve veće i tanko isečene šnicle (sastojci su dati za dva rolata piletine). Pola količine slaninice staviti preko alu folije u jednom redu, blago ih preklapajući.
- Preko slaninice staviti isečenu šniclu, posuti je začinom za piletinu i mlevenim biberom po ukusu. Preko šnivle pilećeg mesa staviti dva parčeta šunke, parče kačkavalja, bebi spanać (količinu spanaća odredite po vašem ukusu), ponovo dva parčeta šunke i parče kačkavalja.
- Pomoću folije uviti sve u rolat.
- 2.Formirani rolat prebaciti u odgovarajuću posudu preko pek papira. Isti postupak ponoviti i sa drugom šniclom mesa.
- 3.Rernu zagrejati na 200 stepeni.
- Staviti meso da se peče dok slaninica ne porumeni, oko 35-40 minuta.
- Ovaj veoma ukusan rolat poslužite uz sos koji ide uz sve vrste mesa.
- 4.Sada prelazimo na spremanje sosa, koji je savršenog ukusa za sve vrste mesa:
- Kiselu pavlaku staviti u odgovarajuću posudu i viljuškom je umutiti.
- Dodati majonez i sjediniti ga sa pavlakom.
- Ubaciti ren, bademe i pavlaku za kuvanje.
- Sve dobro promešati da se sastojci sjedine.
- So može i ne mora, može samo beli biber, a vi probajte pa po ukusu...
- Pripremljeni sos ostaviti u frižider da se dobro ohladi pre posluženja.
PRIJATNO!
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUK
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas