Znate li kako se pravilno čuva ova namirnica?
Možda mislite da je nekim namirnicama lako zadržati svežinu u kuhinji, ali nemojte potcenjivati sposobnost hleba da se pokvari. NJegovo brzo vreme kvarenja može biti zbog načina na koji ga čuvate.
Postoji nekoliko mesta na koja nikada ne smete da odlažete hleb, a ako ih izbegavate i pravilno skladištite ovu namirnicu, neće biti razloga da bacite još jednu buđavu krišku.
Pročitajte još: Jučerašnji hleb za VEČERU: Dodajte mu ove sastojke i napravite ukusnu pitu (RECEPT)
Možda je najčešće mesto za čuvanje hleba vrh frižidera. Iako može izgledati kao odlično mesto za držanje hleba podalje, to je siguran način da se brzo pokvari.
Toplota koja dolazi sa rashladnih kalemova uređaja stvara toplo i vlažno okruženje unutar kese za hleb što dovodi do brzog stvaranja buđi.
Međutim, frižider nije jedini uređaj koji treba da izbegavate. Držanje hleba u blizini mašine za pranje sudova takođe nije dozvoljeno iz sličnih razloga.
Ne samo da može da stvori toplo okruženje, već zbog vlage koju ispušta mašina za pranje suđa, samo će pospešiti buđ.
Čak ni blizu vašeg šporeta nije idealno mesto jer para i toplota od kuvanja mogu lako upasti u kese za hleb.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU