Oglas
· · Komentari: 0
bakina kuhinja

Hrskavi voćni kolač kojim ćete obradovati sve goste: Idealan za proleće (VIDEO)

Ako volite suvo grožđe i brusnici, ovo je kolač za vas

1715847551_20240515_152356.jpg
Foto: Bakina kuhinja
Oglas

Potrebno je:

  • 15 g kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 300 ml mleka
  • korica limuna
  • 50 g maslaca
  • 4 lončeta brašna (lonče od 200 g)
  • malo maslaca za premazivanje
  • 50 g brusnice
  • 50 g suvog grožđa

Priprema:

U lončić izmrviti kvasac u mlako mleko i ostaviti da stoji dok ne zapeni. U drugoj vanglici, umešati jaja, koricu limuna i šećer. Spojiti smesu kvasca sa smesom jaja i dobro promešati.

Postepeno dodavati brašno mokrim sastojcima i mešati dok se ne formira meko testo. Mešati testo na posutoj površini nekoliko minuta dok ne postane glatko i elastično.

Staviti testo u podmazanu vanglu, prekriti folijom za pecivo i ostaviti da naraste na toplom mestu 30 minuta.

Zagrejati rernu na 180°C . Podmazati dva manja okrugla pleha za pečenje. Na lako posutoj površini, razvaljati testo u veliki pravougaonik. Ravnomerno rasporediti rastopljeni ili omekšani maslac preko testa. U maloj šerpici, pomešati sušene brusnice i sušeno grožđe. Preliti toplom vodom 5 minuta, zatim procediti i osušiti.

Posuti brusnice i sušeno grožđe preko testa. Počevši od duže ivice, čvrsto umotati testo u rolnu. Prepoloviti rolnu po dužini. Uzeti jednu polovinuu i nežno je iskreniteda napravite spiralni oblik, sa sečenom stranom okrenutom prema napolju. Saviti kraj prema dole, kako biste napravili kružni oblik. Ponoviti sa drugom polovinom testa.

Staviti oblikovane spirale testa u podmazane kalupe za veće mafine. Prekriti folijom za pecivo i ostaviti testo još 15 minuta. Na kraju premazati testa žumancetom.

Peći na 180 stepeni C 5 minuta. Za kraj možete da pospete šećerom u prahu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas