Oglas
· · Komentari: 0
KOLAČ DANA

TULUMBE - recept koji uspeva svakoj domaćici: Obradujte ukućane za VIKEND (RECEPT)

Ukoliko ne znate koju poslasticu da spremite za predstojeći vikend, evo jednog tradicionalnog recepta

1621601144_tulumbe1.JPG
Foto: Printscreen Youtube
Oglas

Ako volite tulumbe onda će vam se sigurno svideti, jer nema šanse da ne uspe, ako pažljivo sledite uputstvo.

Od navedene količine se dobije oko 40 tulumbi. Vodite računa i o zdravlju, jer je ovaj kolač pun šećera, pa koliko prija nepcima, može i da naškodi.

TULUMBE – DETALJAN RECEPT

Sastojci

Za testo:

– 4 krupnija jaja
– 400 ml vode
– 100 ml ulja
– 250 gr brašna
– 2 kašičice šećera
– prstohvat soli
– 1 L ulja za prženje

Za sirup:

– 1 kg šećera
– 600 ml vode
– kriške od pola limuna

Priprema:

Pre sve, moram da napomenem da preliv treba napraviti dan ranije i ostaviti je da odstoji preko noći da se lepooo ohladi. Ovo je jako bitan korak.

U dublju šerpu staviti vodu, ulje, šećer i so. Kada proključa skloniti sa šporeta i ubaciti brašno. Mešati varjačom dok se ne napravi čvrsta smesa u obliku lopte.

Ostaviti testo 15 minuta da se prohladi. Dok se testo hladi vi penasto umutite jaja. Jaja dodajte testu i mikserom sjedinite.

Kada vam se čini da ste dobili mekše, svilenkasto testo gotovo je. Tim testom punite špric za tulumbe.

U dublji tiganj ili pliću šerpu sipati litar ulja.

U hladno ulje istiskajte tulumbe oko 10 cm dužine. Gledajte da ne budu jedna uz drugu jer će tulumbe narasti.

Uključiti ringlu na 4 (od 6) i staviti tulumbe da se prže. U početku će se same okretati a kasnije ih treba povremeno okrenuti.

Kada poprime zlatnu boju po žlebovima vaditi ih rešetkastom kašikom i stavljati ih u sirup (agdu).

Isključiti ringlu i ostaviti ulje da se hladi, bar 10 minuta. Zatim istisnuti novu turu tulumbi i staviti ih da se prže.

Kada je druga tura gotova prvu poređati u pleh a u sirup spustiti novu turu. Ponoviti dok ima testa.

Kada su sve tulumbe gotove preliti ih sirupom i prekriti folijom. Ostaviti ih u frižideru da se hlade.

VIDEO:

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas