Uštedite i vreme i novac sa ovim receptom
Oglas
Za koru:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- pekmez od šljiva
- Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 3 kašike mleka
- 1 kašika ulja
Priprema:
Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati žumanca pa šećer. Mutiti mikserom da se šećer otopi pa dodati brašno i izmešati varjačom. Usuti u pleh (25x35), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći 10-15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Za fil:
Pečenu koru staviti na platnenu salvetu i uviti rolat. Ostaviti 5-10 minuta da se ohladi. Odviti rolat, namazati pekmezom celu površinu i urolati (sada bez salvete). Napraviti glazuru, otopiti čokoladu sa mlekom i uljem, i preliti rolat. Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Iseći i poslužiti.
(Espreso)
BONUS VIDEO
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas