Karbonare su jedan od omiljenih italijanskih specijaliteta.
Špagete sa karbonara sosom nalaze se u samom vrhu omiljenih italijanskih pasta.
O njenom poreklu postoje mnoge zanimljive činjenice.
Pojedini istoričari kulinarstva karbonaru smatraju rimskim izumom, dok je drugi vezuju za oblast Umbriju, jer je to bilo omiljeno jelo umbrijskih rudara, a ime je dobila po uglju, koji se kaže "karbone".
Pročitajte još: MINI PICE: Najjednostavniji recept za TESTO kao iz RESTORANA
Sastojci:
500 grama špageta
300 g mesnate slanine
500 ml pavlake za kuvanje
veća glavica crnog luka
1 žumance
300 g izrendanog kačkavalja
100 grama parmezana
malo maslinovog ulja
Priprema:
Slaninu i luk iseckati na sitne kockice i staviti ih u zagrejano ulje da se prže.
Dok se slanina i luk prže, skuvati špagete po uputstvu.
Pročitajte još: Napravite najukusniji KREMASTI KOLAČ SA NANOM, idealan za TOPLE DANE (RECEPT)
Kad slanina postane hrskava, a luk staklast, preliti ih pavlakom za kuvanje i ubaciti žumance, kako bi se sos dobro sjedinio. Zatim ubaciti izrendani kačkavalj i mešati da se kačkavalj rastopi.
Na kraju dodati proceđene špagete i začine po želji.
Parmezan posuti preko serviranog jela.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU