Špgete karbonara mnogi zovu "sirotinjske" jer se pripremaju od dva sastojka.
Ovo su omiljene dečije makarone, ali i onih koji su veoma gladni, a nemaju vremena za drugo jelo.
Pročitajte još: Zdravlje na tanjiru: Paradajz punjen IZNENAĐENJEM
Sastojci:
- jaje
- šaka makarona
- komad slanine
- čen belog luka
- kašika pavlake
- parmezan
- maslinovo ulje
Pročitajte još:
Skuvaju se makarone prema uputstvu na pakovanju. Karbonara se uvek prave sa tankim makaronama kojima je dovoljno deset minuta kuvanja.
Parče slanine se iseče na kockice i kratko proprži u tiganju sa maslinovim uljem i belim lukom isečenim na listiće. Skuvane makarone se prebace u tiganj sa slaninom i belim lukom. Razbije se jaje i brzo pomeša sa makaronama. Jelo je gotovo.
Pročitajte još: Probajte ruski BUREK sa mesom koji se jede sa PEKMEZOM (Foto)
Deci se ove špagete više dopadaju kada se pomešaju sa malo pavlake i pospu parmezanom.