Oglas
· · Komentari: 0

Recept za GASPAĆO: Kako se sprema najpopularnija ŠPANSKA ČORBA

Čorba koja je pogodna i za leto

1688380694_profimedia-0528619424.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Gaspaćo je jedan od najpozntijih španskih specijaliteta, a koliko je popularan govori i činjenica da je recept promovisao u svom filmu "Žene na rubu nervnog sloma" i Pedro Almodovar. Ovu hladnu paradajz čorbu Španci najviše jedu leti, jer ne samo da je ukusna i zasitna, već i osvežava, a lako se pravi. Sve što vam je potrebno su paradajz, krastavac i paprika, a sve se to pomeša u blenderu. Naučite kako se pravi jedna od najlepših paradajz čorbi. 

Sastojci: 

  • 900 g paradajza 
  • 1 crvena ili zelena paprika 
  • 1 krastavac
  • 1 manji crni luk 
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašičice sirćeta
  • 1/2 šolje maslinovog ulja

Priprema:

Paradajz i papriku kratko blanširajte u ključaloj vodi. Skinite kožicu, pa sitno isecite. Stavite u blender, pa dodajte očišćeni beli i crni luk, kao i krastavac. Dobro izblendirajte da se svi sastojci lepo sjedine. Zatim sipajte sirće i posolite, pa opet izblendirajte, a onda sipajte i maslinovo ulje. Još jednom izblendirajte i gaspaćo je gotov. Tekstura treba da bude kremasta, a zatim procedite. Sipajte u staklenu posudu i ohladite. Možete i odmah da jedete. Poslužite sa krutonima ili nečime po vašoj želji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas