Čorba koja je pogodna i za leto
Gaspaćo je jedan od najpozntijih španskih specijaliteta, a koliko je popularan govori i činjenica da je recept promovisao u svom filmu "Žene na rubu nervnog sloma" i Pedro Almodovar. Ovu hladnu paradajz čorbu Španci najviše jedu leti, jer ne samo da je ukusna i zasitna, već i osvežava, a lako se pravi. Sve što vam je potrebno su paradajz, krastavac i paprika, a sve se to pomeša u blenderu. Naučite kako se pravi jedna od najlepših paradajz čorbi.
Sastojci:
- 900 g paradajza
- 1 crvena ili zelena paprika
- 1 krastavac
- 1 manji crni luk
- 1 čen belog luka
- 2 kašičice sirćeta
- 1/2 šolje maslinovog ulja
Priprema:
Paradajz i papriku kratko blanširajte u ključaloj vodi. Skinite kožicu, pa sitno isecite. Stavite u blender, pa dodajte očišćeni beli i crni luk, kao i krastavac. Dobro izblendirajte da se svi sastojci lepo sjedine. Zatim sipajte sirće i posolite, pa opet izblendirajte, a onda sipajte i maslinovo ulje. Još jednom izblendirajte i gaspaćo je gotov. Tekstura treba da bude kremasta, a zatim procedite. Sipajte u staklenu posudu i ohladite. Možete i odmah da jedete. Poslužite sa krutonima ili nečime po vašoj želji.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU