Uvek će se tražiti jedna više...
Sezona slava je tu, a sarma je nezaobilazan deo tih okupljanja, osim ako nije posna. Mnogi su već počeli da spremaju sarmu, verovatno prema proverenim receptima, možda čak i onima koje su nasledili od iskusnih domaćica.
Nedavno je otkriven trik koji sarmu čini još ukusnijom, a ne oduzima mnogo vremena. Ovaj trik možete primeniti uz pomoć svog mesara.
Jedna kuvarica je otkrila da u smesu sa mesom dodaje komadiće slanine, dok je drugi kuvar predložio da umesto samog seckanja slanine, zamolite mesara da je samelje zajedno sa svežim mesom. Na taj način meso postaje sočnije i bogatijeg ukusa, a sarma dobija novu dimenziju.
Mesari će vam rado samleti meso sa slaninom, a čak i ako ne slavite, savetujemo vam da otvorite sezonu sarme u svojoj kuhinji. Kako su rekli – za dobru sarmu nikad nije rano.
(Alo)
BONUS VIDEO