Božićni post počeo je 28. novembra i trajaće do 07. januara 2023. godine
Došlo je vreme slava, a sa božićnim postom menja se i način pripreme istih. Glavno obeležje svake krsne slave, je slavski kolač, a ovaj recept oduševiće sve domaćice.
Pročitajte još: Rešenje za noćnu moru svih DOMAĆICA: Tri saveta koja će vam pomoći ukoliko ste kupili GORKE ORAHE
Ovaj slavki kolač uspeva svima, a biće mekan i uskusan, tako da verujemo da ćete oduševiti sve ukućane i prisutne goste.
Sastojci:
1 kg oštrog brašna
450 ml kisele vode
1 svež kvasac
100 ml ulja
4 kašičice šećera
2 kašičice soli
Priprema:
Sjedinite sve sastojke dodajući ih lagano dok testo ne postane glatko, a zatim ga ostavite da naraste. Premažite pleh uljem, zatim ga pospite brašnom u tankom sloju (poželjno je da bude okrugli pleh). Naraslo testo premesite na pobrašnjenoj površini pa ga ubacite u pleh. Pogaču ostavite da naraste jedan sat, a zatim je ispecite u zagrejanoj rerni na 200°C.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU