Божићни пост почео је 28. новембра и трајаће до 07. јануара 2023. године
Дошло је време слава, а са божићним постом мења се и начин припреме истих. Главно обележје сваке крсне славе, је славски колач, а овај рецепт одушевиће све домаћице.
Прочитајте још: Решење за ноћну мору свих ДОМАЋИЦА: Три савета која ће вам помоћи уколико сте купили ГОРКЕ ОРАХЕ
Овај славки колач успева свима, а биће мекан и ускусан, тако да верујемо да ћете одушевити све укућане и присутне госте.
Састојци:
1 кг оштрог брашна
450 мл киселе воде
1 свеж квасац
100 мл уља
4 кашичице шећера
2 кашичице соли
Припрема:
Сједините све састојке додајући их лагано док тесто не постане глатко, а затим га оставите да нарасте. Премажите плех уљем, затим га поспите брашном у танком слоју (пожељно је да буде округли плех). Нарасло тесто премесите на побрашњеној површини па га убаците у плех. Погачу оставите да нарасте један сат, а затим је испеците у загрејаној рерни на 200°Ц.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ