Da li ste nekada probali limun tortu?
Sastojci:
- 1 kašičica praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- 1 šolja putera, otopljen na sobnoj temperaturi
- 1 šolja šećera, plus ¼ šolje za glazuru
- 4 jaja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- ¼ šolje soka od limuna
- ¼ šolje soka za tortu i sirup i 2 kašike za glazuru
- ½ šolja jogurta
- kora od 1 limuna
- ½ šolje šećera u prahu
Za pripremu torte potrebno vam je 120 min.
Priprema:
1. U maloj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo i so
2. U posudi od miksera, dodajte rastopljeni maslac i šećer i umutite dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodati jaja, jedno po jedno i vanilu.
3. Pažljivo dodajte suve sastojke i mešajte da se sve izjednači. Dodati sok od limuna, koru i jogurt i mešajte mikserom na slaboj brzini. (Maslac neće biti u potpunosti istopljen, ali to je u redu)
4. Sipati smesu u pleh (22cm) prethodno namazati puterom i posuti brašnom.
Pecite na 160 ° C, oko 75-90 minuta.
Za sirup:
Izmešajte ¼ šolje soka od limuna i ¼ šolje šećera dok se šećer ne otopi.
Za preliv:
Dodajte sok od limuna u šećer u prahu dok ne dobijete željeni preliv. Dok je torta topla, prelijte je sirupom i pospite glazurom. Tortu služite toplu ili na sobnoj temperaturi.
(Ženski magazin)
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU