Да ли сте некада пробали лимун торту?
Састојци:
- 1 кашичица прашка за пециво
- ½ кашичице соли
- 1 шоља путера, отопљен на собној температури
- 1 шоља шец́ера, плус ¼ шоље за глазуру
- 4 јаја
- 2 кашичице екстракта ваниле
- ¼ шоље сока од лимуна
- ¼ шоље сока за торту и сируп и 2 кашике за глазуру
- ½ шоља јогурта
- кора од 1 лимуна
- ½ шоље шец́ера у праху
За припрему торте потребно вам је 120 мин.
Припрема:
1. У малој посуди помешати брашно, прашак за пециво и со
2. У посуди од миксера, додајте растопљени маслац и шец́ер и умутите док не добијете глатку смесу. Затим додати јаја, једно по једно и ванилу.
3. Пажљиво додајте суве састојке и мешајте да се све изједначи. Додати сок од лимуна, кору и јогурт и мешајте миксером на слабој брзини. (Маслац нец́е бити у потпуности истопљен, али то је у реду)
4. Сипати смесу у плех (22цм) претходно намазати путером и посути брашном.
Пеците на 160 ° Ц, око 75-90 минута.
За сируп:
Измешајте ¼ шоље сока од лимуна и ¼ шоље шец́ера док се шец́ер не отопи.
За прелив:
Додајте сок од лимуна у шец́ер у праху док не добијете жељени прелив. Док је торта топла, прелијте је сирупом и поспите глазуром. Торту служите топлу или на собној температури.
(Женски магазин)
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ