Pripremanje predjela za događaj kod kuće nikada nije bilo tako lako
Ako ste domaćin žurke u svojoj kući ili vas je neko zamolio da pripremite hranu za neki događaj, sigurno je ono što tražite je da priprema ne samo da iznenadi sve, već je i veoma lako za izvođenje.
U hrani, kao i u gotovo svim oblastima, manje je više. Sa jednim sastojkom možete zaslepiti svoje goste, štedeći vreme, novac i energiju koju možete uložiti u organizaciju ostatka događaja. Osim toga, ljudi takođe uživaju u jednostavnim jelima i kada govorimo o hrani za druženje mislimo na grickalice, male komadiće hrane ili dobro pripremljene zalogaje.
Jednostavne ideje za užinu za pripremu kod kuće
Umak od tunjevine i kukuruza
Atraktivna stvar u vezi sa umacima je to što se mogu konzumirati sa skoro svakim saputnikom. Da biste napravili ovu vrstu priloga, potrebno je samo da stavite tunjevinu u blender ili procesor i dodate maslinovo ulje i krem sir (krem sir možete promeniti i za majonez). Taj krem sipajte u posudu i dodajte zrna kukuruza. Količina svakog sastojka zavisiće od vaših gostiju i ukusa. Poslužite uz krekere ili prilog po želji.
Rolnice od špargle i dimljene šunke
Uzmite špargle i isecite ih na male komade. Bacite ih u šerpu da se proprže sa belim lukom i maslinovim uljem. Nakon što se ohlade, pomešajte ih sa krem sirom. U providni papir ili plastičnu foliju stavite kriške šunke raširene i na njih nanesite mešavinu špargli. Zarolajte ih i stavite u frižider na 20 minuta . Kada ih izvadite iz frižidera, isecite ih na debele kriške i uživajte.
Pročitajte još: Recept za najlakšu čokoladnu tortu: Pravi se od samo 3 sastojka, a ukus je nestvarno dobar
Pomfrit od tikve
Bundevu iseći na komade slične francuskom krompiru. Zatim ih premažite maslinovim uljem i začinite omiljenim začinima. Posebno so i biber. Stavite ih u rernu na 15 minuta zagrejanu na 180 stepeni, obavezno ih okrenite da porumene sa svih strana. Uživajte u njima sa paradajz sosom.
Ražnjići od kobasica
Isecite kobasice na velike komade i na krajevima napravite poprečne rezove, kao "hobotnica". Pržite komade na maslinovom ulju. Zatim isecite male komade ananasa i pričvrstite ih drvenim štapićem na svaku kobasicu. Kada se ražnjići sklope, okupajte ih medom i stavite u rernu na 10 minuta na 180 stepeni Celzijusa da se ananas karamelizuje.
Pročitajte još: Ovo je jedina riba koja se NE ČISTI, a sprema se na brzinu (RECEPT)
Punjene pečurke
Uzmite pečurke i uklonite centar nakon što ih dobro operete. Okupajte ih maslinovim uljem, posolite i pobiberite i stavite u rernu na 20 minuta na 180 stepeni Celzijusa.
Posebno pripremite humus ovako: u blender ili procesor dodajte konzervu leblebija, beli luk, limun, peršun i maslinovo ulje dok ne dobijete pir . Kada su pečurke gotove, napunite ih humusom i ukrasite rendanim sirom i suvim peršunom.
Hrskavi patlidžan
Patlidžane iseći na krupnije kriške, posoliti, pobiberiti i malo maslinovog ulja da se peku 20 minuta na 180 stepeni. Malo pre isteka vremena, izvadite ih i narendajte sir po želji. Vratite ih na gratiniranje.