Da li ste spremni da se upustite u ovo jednostavnu avanturu za pripremu novogodišnjeg kolača
Ukoliko još uvek niste pripremili poslastice za novogodišnju noć, donosimo jedan sočan predlog kojim ćete ostaviti bez daha sve one koji ga najpre ugledaju, a potom i probaju.
Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA
Sastojci:
- 300 grama mlevenog kolača
- 150 grama istopljenog putera
- 130 mililitara mleka
- 300 grama jagoda
- pola želatina sa 2 kašike vode
- 300 mililitara slatke pavlake
- 3 kašike pistać krema
- 2 kašike krem sira/maskarpone sira
- 70 mililitara slatke pavlake
- 150 grama bele čokolade
- dodatno grisine, umućena slatka pavlaka, zelena boja, ukrasi
Priprema:
Sjediniti sve sastojke za sloj od keksa, pa utisnuti u kalup. Prokuvati jagode i izgnječiti ih, a zarim im dodati nabubreli želatin i sjediniti. Ostaviti da se prohladi, pa sipati preko sloja od keksa i ostavite u zamrzivač ili frižider.
Umutiti slatku pavlaku, a u drugoj čini sjedinite pistać krem i krem sir pa dodajte u umućenu slatku pavlaku. Sipati preko sloja od voća.
Pročitajte još: 8 razloga zbog kojih treba da jedete KRUŠKE: Imaju veoma pozitivan uticaj na zdravlje, a za ovu grupu ljudi su posebno korisne
Za granaš zagrejati slatku pavlaku, dodati belu čokoladu da se otopi a zatim prelijte preko pištaćeg sloja. Ostaviti da se dobro stegne.
Za jelkice: zabodite grisinu, a zarim kesom i špicom napravite jelkice umućenom slatkom pavlakom i zelenom bojom. Ukrasite po želji i uživajte!
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU