Када су у Привреној комори Београда отворили Верин ајвар и намазали на хлеб - остали су без речи.
Црвен, без семенки и црних љускица, сладак, домаћи и најукуснији када се једе уз месо!
Верица Костић (59) прави најбољи ајвар на југу Србије! Мама Верицин ајвар се поручује месецима пре него што роде паприке!
Прочитајте још: Познати кувар открио ТАЈНУ кувања савршене тестенине, Италијани БЕСНИ: ОВО ЈЕ УВРЕДА (ВИДЕО)
Почнимо од почетка: једна тегла мама Вериног ајвара пре 17 година у кеси стигла је у Београд. када су у Привредној комори Београда отворили теглу за доручак и намазали на хлеб остали су без речи! Ајвар је толико био укусан, сочан, сладак, једном речју диван да су је одмах звали и тражили да им направи још!
Чим су отворили теглу - поручили су целу кутију!
- Тако је почело, са једном наруџбином и стигла сам до тога да сада првим ајвар само за оне који резервишу на време - каже мама Верица.
Кад поједу ајвар одмах резервишу нову туру.
Чим се појаве паприке - она заврне рукаве и распали "смедеревац". Живи у селу Бресничић код Прокупља и има све услове за савршен ајвар. Чим дође август Београђани зову да провере да ли је уписала њихову поруџбину!
Прочитајте још: Стручњаци откривају: Ове НАМИРНИЦЕ не бисте требали да држате у ФРИЖИДЕРУ
- Купујем најбољу куртовку да би купци били задовољни и трошим најбоља дрва, јер је ватра најважнија - објашњава мама Верица.
Ватра је кључ успеха!
Од раног јутра мама Верица испече паприке, ољушти и оцеди. Каже да свака домаћица има свој рецепт, али је ватра - кључ!
- Када се пеку важно је да се пеку на дрва и на смедеревцу, а када се кува важно је да у шерпу никада не ставите више од седам килограма, јер се у супротном "укашка" и онда нема леп укус - каже она.
У шали каже да га можда прави без падежи, али је најбољи у Србији!
Верица мисли да је ајвар најукуснији када се једе уз месо и тако га свима препоручује.
Прочитајте још: ЏЕЈМИ ОЛИВЕР открио је ТРИК СА ЛУКОМ који ће храни дати БОЉИ УКУС: Једноставно је и можете пробати већ данас
- По сезони направим 1.000 тегли од килограм, а можда радим без падеже, али правим одличан ајвар који се сија на сунцу када окренете теглу, нема ни семенке, ни црне љуске- истиче Верица.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ