Ако имате собне биљке, ово је трик који морате знати
Када је у питању тестенина, сви знамо да вода у којој се кувала, не треба да се баца јер може да се искористи за сосеве. Али мало је познато да вода у којој су се кувала јаја, може да се искористи за биљке!
Биљкама прија калцијум, допиноси њиховој чврстоћи, а њега има доста у води у којој су се кувала јаја. Такође, калцијум помаже да се одржи добра пХ-вредност земље. Важно је да сачеката да се вода охлади до собне температуре пре него што залијете биљке.
Ако нисте сигурни да ли вашој биљки недостаје калијум, обратите пажњу на следеће симптоме:
Жуто-смеђе мрље на листовима, које су окружене смеђом ивицом, и спори раст. Довољно калцијума у земљи чини биљке мање осетљивим на болести и оштећења.
Ако су вам листови биљака суви и без сјаја, пробајте да их оживите на начин искусних баштована.
Ставите само мало мајонеза на чисту крпу и с њом пребришите листове биљака. Не само да ћете имати прелепе, сјајне листове биљке, већ ће се мајонез разградити и потпуно покупити наталожену прашину.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ