Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВЕ СТВАРИ ДЕЦА УВЕК ПРИМЕЋУЈУ: Чак и најмање "вибрације" за њих су веома лако ухватљиве

Деца су много пажљивија него што одрасли могу и да претпоставе, можда неће показати да су нешто приметила, али будите сигурни - ове ствари им никада неће промаћи!

1723975712_shutterstock_1403800814.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Моћ опажања је код малишана веома развијена, а оно што виде у свом окружењу они врло лако, попут сунђера "упијају". Нажалост, одрасли тога некада апсолутно нису свесни и многим својим речима, погледима или делима не придају толико значаја, водећи се тиме да је дете још увек мало, па неће ни приметити. 

Ваш однос према партнеру или бившем сурпужнику са којим делите старатељство

Дискретно сте преврнули очима на нешто што је ваш партнер рекао или "стрељнули" погледом другог члана породице, мислећи да нико није видео? Преварили сте се - дете вероватно јесте. Иако мали, они јако добро "скенирају" све међуљудске интеракције и могу јако добро да разазнају негативне емоције исказане не само вербалном, већ и невербалном комуникацијом, реноси Хафингтон Пост.

Деца препознају несигурности одраслих

Уколико сте незадовољни својим телом или се несигурно осећате у гардероби коју носите, деца ће то осетити. "Они ће препознати суптилни (а поготово не толико суптилни) говор тела који показује да имате неку несигурност и на основу тога извући закључак о томе шта је добро, шта није, шта је пожељно, а шта не", објаснила је нутрициониста Алиса Милер у интервјуу за овај портал.

Препознају и вредности 

Малишани могу да наслуте шта је оно чему одрасли придају вредност на основу тога шта они причају и како се понашају. Примера ради, ако им говорите да је бављење физичком активношћу добро, а сами након посла седнете на кауч и играте игрице, они неће закључити да је спорт нешто што је важно, већ да је много боље проводити време за рачунаром или гејминг конзолом. Они уче посматрајући, а пример који им дајете својим понашањем је оно што ће они упамтити.

Ваш однос према храни ће утицати и на њихово формирање навика у исхрани

Родитељи и старатељи имају директан утицај на формирање навика деце када је исхрана у питању, а чак и безазлени коментари о некој намирници у њиховој глави може створити баријеру. Ово, у будућности, може потенцијално створити плодно тле за развој поремећаја исхране, те је "моделирање" балансираном и позитивног приступа храни од изузетног значаја.

(РТ)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas