Ево која храна доминира у менију Стефана и Таре Ђоковић
Најбољи тенисер на свету Новак Ђоковић освојио је рекордну 23. грем слем титулу. Његова победа је многе обрадовала, а сцена на крају меча када је грлио породицу, посебно сина Стефан и ћерку Тару, разнежила је цео свет.
Новакова супруга Јелена Ђоковић често објављује на Инстаграму смернице и савете о васпитању деце, комуницира уживо са стручњацима, предлаже књге о родитељству, али понекад подели и неки здрав рецепт. Познато је да се Новак и Јелена хране здраво, као и да у њиховој породици доминира вегански јеловник. Јелена Ђоковић је више пута отворено говорила о томе зашто не једе месо, а многи се питају шта је на менију њихове деце.
За време карантина, 2020. године, Јелена је држала "ливе" на Инстаграму и одговарала на питање пратилаца, а једно од њих било је какву исхрану имају Стефан и Тара:
"Стефан је имао нормалну исхрану са месом и рибом првих годину и по дана, а онда је прешао на биљну исхрану и много је добро и много је здрав, а Тара је од почетка до краја, само на биљној исхрани, хвала Богу никада нисмо имали проблема са њеним здрављем. Деца су потпуно на биљној исхрани, без икаквих проблемчића, једу кромпире као луди и краставце и шаргарепе. Доста им дајем и смутије и зелениш, све то изблендам, нека деца су генији и одмах све једу, моја деца не једу још зелене салате, али не паничим јер им то дајем кроз суплементацију или шејкове. И не пржимо, већ кувамо, једу кувани кромпир или пире" - објаснила је Јелена.
Када је Стефан био мали, Јелена је причала о томе и какве му кашице спрема. "Пире од банане и авокада је увек добро решење" - објаснила је Јелена и истакла да храну заслади, када је потребно, медом, рогачем у праху, сирупом агаве, јаворовим сирупом.
"Волим све да спремим увече јер јер мој малишан јутрања птичица пуна енергије чим се пробуди. Зато планирам јутарње оброке за све нас у вечерњим сатима. Потребно ми је пет минута", говорила је Јелена и саветовала другима да се играју састојцима, додајући да укусна храна не мора да буде прерађена, већ то може бити свежа и здрава.
Једном је открила и рецепт за кашу коју радо припрема, а главни састојци су овсене пахуљице, путер од лешника, млевена мака, какао, млевено чиа семе, лан, биљка лукума, хељда, сусам и пиринчано млеко са кокосом, мало воћа на врху.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ