Јелена Ђоковић у потпуности је окренута здравој исхрани
Јелена Ђоковић, супруга Новака Ђоковића, директорка "Новак Ђоковић" Фондације и мама Стефана и Таре, често на друштвеним мрежама промовише здрав начин живота, а познато је да је њен избор вегански начин исхране. У једном ливе-у на Инстаграму Јелена је испричала и да њена деца једу бљну исхрану и да су изузетно здрави.
- Деца су потпуно на биљној исхрани, без икаквих проблемчића, једу кромпире као луди и краставце и шаргарепе - објаснила је Јелена.
Пошто често на Инстаграм налогу и на блогу даје савете о родитељству, води разговоре са стручњацима, консултује се, препоручује књиге и смернице које су њој помогле, Јелена је неколико пута делила и храну коју радо припрема за своју децу.
Тако је једном приликом, док је Стефан још био мали, објавила и суперздраву комбинацију за оброк или ужину коју је њен син волео да једе. Реч је о каши која се припрема од следећих састојака:
- индијског ораха (садржи бакар, манган, магнезијум, фосфор, витамин К)
- урми (одличан извор енергије, доброг шец́ера и влакана, садрже минерале и витамине)
- јагода (одличан извор витамина Ц, калијума)
- банана (калијум, витамина Б6, Б12, магнезијум…)
- Велика је лаж да је само прерађена храна укусна. Уживам у здравој храни. Мршава сам и многи мисле да не једем пуно, али мој метаболизам је брз, а све што поједем иде право у моју крв. Једем пуно сирове хране, блендиране, цеђених сокова од свежег воћа и поврћа. Тако могу да једем пуно и да се то на мени не види - објаснила је Јелена у једном интервјуу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ