Jelena Đoković u potpunosti je okrenuta zdravoj ishrani
Jelena Đoković, supruga Novaka Đokovića, direktorka "Novak Đoković" Fondacije i mama Stefana i Tare, često na društvenim mrežama promoviše zdrav način života, a poznato je da je njen izbor veganski način ishrane. U jednom live-u na Instagramu Jelena je ispričala i da njena deca jedu bljnu ishranu i da su izuzetno zdravi.
- Deca su potpuno na biljnoj ishrani, bez ikakvih problemčića, jedu krompire kao ludi i krastavce i šargarepe - objasnila je Jelena.
Pošto često na Instagram nalogu i na blogu daje savete o roditeljstvu, vodi razgovore sa stručnjacima, konsultuje se, preporučuje knjige i smernice koje su njoj pomogle, Jelena je nekoliko puta delila i hranu koju rado priprema za svoju decu.
Tako je jednom prilikom, dok je Stefan još bio mali, objavila i superzdravu kombinaciju za obrok ili užinu koju je njen sin voleo da jede. Reč je o kaši koja se priprema od sledećih sastojaka:
- indijskog oraha (sadrži bakar, mangan, magnezijum, fosfor, vitamin K)
- urmi (odličan izvor energije, dobrog šećera i vlakana, sadrže minerale i vitamine)
- jagoda (odličan izvor vitamina C, kalijuma)
- banana (kalijum, vitamina B6, B12, magnezijum…)
- Velika je laž da je samo prerađena hrana ukusna. Uživam u zdravoj hrani. Mršava sam i mnogi misle da ne jedem puno, ali moj metabolizam je brz, a sve što pojedem ide pravo u moju krv. Jedem puno sirove hrane, blendirane, ceđenih sokova od svežeg voća i povrća. Tako mogu da jedem puno i da se to na meni ne vidi - objasnila je Jelena u jednom intervjuu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU