Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трикови дизајнера ентеријера за живот у малом простору: Ево какав намештај треба да бирате

Мислите ли да је декорисање великог дома импресивно?

1717667428_shutterstock_2154108011.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Па, пробајте да замислите следећу ситуацију: морате све што вам је потребно да “углавите” у простор од 40м2 и мање, а да то изгледа стилизовано и модерно. Да, то је прави подвиг који никоме не може лако да падне, поготово када нисте експерт за уређивање ентеријера. Међутим уз неколико добрих и једноставних савета – можете се снаћи врло лако.

Максимално искористите вертикални простор

Што је мањи простор, то ствари треба качити више. Било да су у питању полице, уметничка дела или огледала, њиховим постављањем у висину ћете визуело повећати простор. На пример, можете окачити огледало изнад телевизора или камина како бисте у потпуности попунили зид и поглед усмерили ка горе.

Избегавајте гомилање ствари

Оно што је битно да знате јесте да се морате у једном тренутку опростити од неких ствари. У дому ћете више уживати ако није “угушен” стварима. На слици можете видети концепт отвореног простора за седење, који је одабран уместо трпезаријског стила. Да је убачен он, у соби би било места само за двосед, што је релативно мало места за уживање и комфор.

Висећи елементи

Висећи елементи заузимају посебно место код већина дизајнера ентеријера. Како кажу, они дају предности традиционалних елемената без одузимања подног простора. Не плашите се бушења зида јер се то лако може попунити и променити. Овакви елементи такође дају и лускузну ноту целокупном ентеријеру.

Затворено место за одлагање ствари

Елементи за чување ствари су најбољи када су затворени јер дају простору уреднији изглед и притом су одлични за остављање предмета које не користите свакодневно, а сметале би вам на (нпр.) столу.

Бирајте већи намештај

Најгора ствар коју можете урадити да бисте “искористили простор” јесте да инвестирате у мали намештај. Већи намештај ће визуелно учинити да и соба изгледа веће, а притом је и удобнији!

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas