Oglas
· · Komentari: 0

Trikovi dizajnera enterijera za život u malom prostoru: Evo kakav nameštaj treba da birate

Mislite li da je dekorisanje velikog doma impresivno?

1717667428_shutterstock_2154108011.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Pa, probajte da zamislite sledeću situaciju: morate sve što vam je potrebno da “uglavite” u prostor od 40m2 i manje, a da to izgleda stilizovano i moderno. Da, to je pravi podvig koji nikome ne može lako da padne, pogotovo kada niste ekspert za uređivanje enterijera. Međutim uz nekoliko dobrih i jednostavnih saveta – možete se snaći vrlo lako.

Maksimalno iskoristite vertikalni prostor

Što je manji prostor, to stvari treba kačiti više. Bilo da su u pitanju police, umetnička dela ili ogledala, njihovim postavljanjem u visinu ćete vizuelo povećati prostor. Na primer, možete okačiti ogledalo iznad televizora ili kamina kako biste u potpunosti popunili zid i pogled usmerili ka gore.

Izbegavajte gomilanje stvari

Ono što je bitno da znate jeste da se morate u jednom trenutku oprostiti od nekih stvari. U domu ćete više uživati ako nije “ugušen” stvarima. Na slici možete videti koncept otvorenog prostora za sedenje, koji je odabran umesto trpezarijskog stila. Da je ubačen on, u sobi bi bilo mesta samo za dvosed, što je relativno malo mesta za uživanje i komfor.

Viseći elementi

Viseći elementi zauzimaju posebno mesto kod većina dizajnera enterijera. Kako kažu, oni daju prednosti tradicionalnih elemenata bez oduzimanja podnog prostora. Ne plašite se bušenja zida jer se to lako može popuniti i promeniti. Ovakvi elementi takođe daju i luskuznu notu celokupnom enterijeru.

Zatvoreno mesto za odlaganje stvari

Elementi za čuvanje stvari su najbolji kada su zatvoreni jer daju prostoru uredniji izgled i pritom su odlični za ostavljanje predmeta koje ne koristite svakodnevno, a smetale bi vam na (npr.) stolu.

Birajte veći nameštaj

Najgora stvar koju možete uraditi da biste “iskoristili prostor” jeste da investirate u mali nameštaj. Veći nameštaj će vizuelno učiniti da i soba izgleda veće, a pritom je i udobniji!

(Ženski magazin)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas