Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Савети за уреднији дом: Склоните 10 ствари и видећете велику промену

Неке честе грешке у уређењу могу одавати утисак неуредности, што никако не желите.

1723022051_shutterstock_2464697877.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Славна Марта Стјуарт и њен тим открили су 10 најчешћих начина на који можете у свом дому створити погрешан утисак, покварити животни простор и добити потпуно нежељени ефекат.

Превише различитих дезена

Упечатљиви принтови и дезени свакако су начин на који можете на свој дом ставити "лични печат", али ако одаберете више различитих дезена можете лако добити утисак претрпаног простора. Стручњаци за дизајн ентеријера саветују да комбинујете нијансу с неким од бојама дезена, радије него два дезена.

Жице и каблови на видљивом месту

Иако понекад то може бити тешко избећи, жице и каблови на видљивом месту створиће утисак нереда. Подне утичнице, кутије за каблове и носачи за ТВ иза којих се могу скрити или сложити каблови, могу бити део решења. Ако не можете користити ове начине, онда испод телевизора никако не стављајте намештај "отвореног типа". Уместо полица, нека буду ормарићи.

Предмети немају своје место за чување

Предмети који немају своје место у фиокама или ормарићима генератори су основног нереда у кућама. Чим нешто добијете или купите, одмах знајте где ће бити место за чување тог предмета и након коришћења га одмах тамо и спремајте. Једном кад стекнете ову навику, приметићете како по кући више не стоје ствари по свим површинама. Ако имате превише ствари, а премало ормарића, ту ће вам помоћи разне украсне кутије или корпе.

Превише декоративних јастука

Декоративни јастуци могу бити одличан визуелни детаљ на каучу или кревету за спавање, али ако претерате с њиховим бројем то напросто не може изгледати добро. Одаберите само оне који навише одговарају вашем целокупном ентеријеру како бисте могли да их користите у разним просторијама и тако повремено "освежите" изглед просторије. Јер, ако одаберете шест јастучића за кревет, могли бисте добити само - неред.

Пуно ствари на полицама

Иако им је примарна функција чување, зидне полице никако не би смеле да буду пренатрпане. Стилизовање ваших полица личним успоменама, ретро детаљима и другим ситницама може изгледати занимљиво, али ако претерате - полица ће изгледати само скучено и заузето. Пажљиво одаберите предмете који ће красити ваше полице, и оставите им довољно "ваздуха".

Ненамештен кревет

Јутарње намештање кревета знак је устајања на "праву ногу". Психолози ће се сложити да је овакав продуктиван почетак важан за успешан дан, а стручњаци за ентеријере подржаће их из свог угла. Ненамештен кревет соби даје неугледан изглед, чак и ако је остатак простора уређен с укусом и без сувишног нереда. Нека вам затезање постељине буде прва радња ујутро.

Закрчен ходник

Ваш улаз може поставити "тон" целом дому, зато је најбоље у овом простору приступити под паролом "мање је више". У ходник ставите само функционална решења попут високих ормара с пуно простора за слчадиштење и велики ципеларник. Водите рачуна о томе да су све ципеле увек у њему и да су врата затворена.

Претрпане радне површине

Мали кућни апарати, посуде за храну и сличне ствари лако могу испунити радну површину ако се не уклањају. Знамо да их има пуно и сваки има своју намену, али на самој радној површини треба остати само онај апарат који се свакодневно користи, као што је апарат за кафу.

Превише слика и декорација на зиду

Зидне декорације одличан су начин за истицање сопствене личности или стила који вам се свиђа, али ни овде не бисте смели да претерате. Зид пун слика ретко може излегати добро, нарочито ако су слике пуне боја и дезена. Ако већ желите да их ставите више, нека то буде највећа просторија у вашем дому, иако ће дизајнери пре саветовати једну велику слику него више малих. Осим што су елегантније, простор ће деловати већи и уреднији, у односу на мноштво малих рамова.

Превише намештаја

Добро измерите величину и осмотрите облик просторије пре него што је напуните намештајем. Крените с оним што је неизбежно имати у тој просторији, а ормариће или бочне столове којима бисте заправо само попунили зид, покушате да избегнете. Просторија с пуно намештаја чешће ће излгедати неуредно него уредно, поготово ако у њој међу свим тим намештајем остану уски пролази.

(Супер жена, јутарњи.хр)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas