Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПО УГЛЕДУ НА ЈАПАНЦЕ ИЗАБЕРИТЕ КУЋУ ЗА СРЕЋАН ЖИВОТ: ? Хаос у дому говори једну важну ствар, а нема везе с лењошћу

Кад уђете у нечији дом, можете сазнати не само карактер, навике и размишљања људи који у њему живе, већ и разумети каквог су здравља, тврди јапански филозоф. Како Јапанци бирају кућу за срећан живот?

1725693638_shutterstock_2477639809.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Као што Кинези имају древну вештину фенг шуи која се стара о благостању човека у животном простору, тако и Јапанци има своја стара учења која им помажу да буду срећни и здрави. Јапански филозоф Катсузо Ниши постао је познат по својим идејама о самоусавршавању и здравом начину живота. Написао је неколико књига, укључујући "У потрази за чудесним", у којима се бави питањима здравља, дуговечности и духовног развоја.

Ниши је веровао да су физичко и ментално благостање међусобно повезани и промовисао је једноставне, природне методе за постизање хармоније у животу... У својим радовима обратио је пажњу на један важан фактор који утиче на нашу виталност и здравље – избор дома и његово уређење. А препоручио је да се његови следбеници руководе правилима која се у Јапану поштују стотинама година.

Избегавајте куће и станове где људи често оболевају


"Избегавајте оне куће и станове у којима људи често оболевају. Ако човек живи на добром месту, лакше ће постићи дуговечност и просперитет", рекао је научник. Према речима Ниша, у повољним местима за живот људи мање оболевају и живе дуже, у њима је мање незгода.

Гледајте како дрвеће расте у околини


Ниши је препоручио да се бира место за живот на основу дрвећа које расте у околини. Ако дрвеће расте право и има здраво лишће, то значи да је место повољно за људе. Ако је дрвеће нагнуто, има искривљен облик или уопште не расте на овом подручју, онда је место за живот неповољно.

Бирајте кућу на брду, а не у низиј


Такође је боље изабрати кућу која је изграђена на брду, а не у низији. Ваш дом треба да буде обасјан сунцем најмање шест сати дневно. Сунчева светлост је толико важна за здравље“, рекао је Ниши.

Бирајте природне материјале, а не бетон


Према речима Ниша, кућа би требало да буде изграђена од природних материјала. Ако се особа усели у стан од бетонских зидова, онда је боље да његове зидове украсите дрветом или опремите собе намештајем од природних материјала.

Заоблите углове


Ако је могуће, заокружите све углове у кући и направите лучна врата - то ће сачувати виталност становника куће.

Пазите на висину намештаја


Да бисте одржали здравље, морате обратити посебну пажњу на висину намештаја. На пример, ако стално морате да сечете храну и кувате на столу чија је висина 86 центиметара, временом ће се појавити бол у леђима и покретљивост вратних пршљенова ће се смањити. Према томе, оптимална висина стола за кување, према Нишију, треба да буде 96 центиметара.

Сенса 

Бонус видео: 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas