Чини вам се да је у кухињи све савршено и под контролом, а онда, “као гром из ведра неба”, ваш петнаест година стар блендер почиње да шири неугодан мирис запаљене пластике.
Спречите овакве и сличне проблеме тако што ћете сазнати када је право време да замените одређене апарате и друге предмете у кухињи које свакодневно користите приликом припреме оброка.
Прочитајте још: ВЕОМА ЈЕ ВАЖНО где су ОГЛЕДАЛА у вашем ДОМУ: Ово каже ФЕНГ ШУИ
Дрвене кашике – варјаче
Мењајте их сваке три године или када приметите да су оштећене. Напукле варјаче представљају прави мали рај за развој опасне бактерије ешерихије коли.
Ножеви
Мењајте их сваке две године или ако су сломљени, зарђали те нема сврхе да их више оштрите.
Прочитајте још: Овако ћете лако и брзо УКЛОНИТИ СВЕ МАСНОЋЕ СА ШПОРЕТА и осталих елемената
Посуђе од тефлона
Мењајте га сваке две до три године. Када се појаве огреботине те тефлон почне да се “љушти”, а прање остатака од, рецимо, јаја постане права мала ноћна мора, вриеме је за куповину новог посуђа. Савет: Продужите им рок трајања тако што ћете тигање и шерпе закачити да висе усправно или ставити салвету између њих, ако их слажете једне на друге.
Прочитајте још: СТАН КАО ЗЕЛЕНА ОАЗА: Ево како да унесете СВЕЖИНУ и уједно ОПЛЕМЕНИТЕ свој животни простор
Пластичне даске за сечење
Мењајте их сваке године или након што трагови од ножа постану видљиви. Најбоље би било када бисте имали различите даске за месо и поврће, како бисте смањили ризик од тровања саламонелом или неком другом опасном бактеријом
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ